Αλλάζει ο τρόπος χρήσης των πινακίδων ΔΟΚ!

Αλλάζει ο τρόπος χρήσης των πινακίδων ΔΟΚ!

2.781 Επισκέψεις στο άρθρο (19/5/2022)

Τέλος στην ακατάσχετη χρήση των πινακίδων δοκιμαστικής κυκλοφορίας στα οχήματα, έβαλε με απόφαση του ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Τροποποίηση στο νόμο

Για συγκεκριμένες μετακινήσεις θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούνται οι γνωστές πινακίδες ΔΟΚ στα οχήματα, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές έως τώρα που υπήρχε αλόγιστη χρήση από τους επαγγελματίες που τις έχουν στην κατοχή τους.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Για συγκεκριμένες μετακινήσεις

Σύμφωνα λοιπόν με την τροποιητική απόφαση που έλαβε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μέσω του Υφυπουργού Μιχάλη Παπαδόπουλου, από δω και στο εξής οι πινακίδες ΔΟΚ θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα οχήματα που δεν έχουν εφοδιασθεί με πιστοποιητικό ταξινόμησης από τις Τελωνειακές Αρχές, αλλά για τα οποία έχει εκδοθεί Δ.Α.Ο. αποκλειστικά και μόνο από το σημείο άφιξης του οχήματος μέχρι το οικείο τελωνείο ή από το σημείο άφιξης του οχήματος προς την έδρα της επιχείρησης του δικαιούχου. Ουσιαστικά αυτό που προστίθεται και τροποποιεί την αρχική απόφαση είναι το σημείο: «ή από το σημείο άφιξης του οχήματος προς την έδρα της επιχείρησης του δικαιούχου».

Πινακίδες ΔΟΚ και στα τροχόσπιτα

Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως με την τελευταία τροποποίηση, πινακίδες ΔΟΚ μπορούν πλέον να λάβουν και τροχόσπιτα κατηγορίας Ο1, όπως ίσχυε και ισχύει για τα φορτηγά και λεωφορεία.

Οι δικαιούχοι

Άδεια και πινακίδες δοκιμαστικής κυκλοφορίας αυτοκινήτων οχημάτων χορηγούνται στο όνομα α.) κατασκευαστών αυτοκινήτων ή μοτοσικλετών, εμπόρων και εν γένει αντιπροσώπων πωλήσεως οχημάτων καινούργιων ή μεταχειρισμένων. β.) Αντιπροσώπων προμηθευτών κρατικών υπηρεσιών ή οργανισμών δημοσίου δικαίου. γ) Αντιπροσώπων και εμπόρων εισαγωγέων ή μη. δ) Μεσολαβητών πωλήσεως αυτοκινήτων η μοτοσικλετών επί προμήθεια εφόσον αποδεικνύεται με επίσημα στοιχεία ότι διαθέτουν για τον σκοπό αυτό μόνιμη επαγγελματική στέγη. ε) Εμπόρων ενάριθμων επιβατικών αυτοκινήτων και δικύκλων - τρικύκλων μοτοσικλετών με άδειες κυκλοφορίας που έχουν εκδοθεί στο όνομα των εμπόρων. στ) Ερευνητικών φορέων του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.

Τροποποιήθηκε ο νόμος!
-Τέλος στην ακατάσχετη χρήση των ΔΟΚ πινακίδων.
-Με πινακίδες ΔΟΚ και τα τροχόσπιτα.
-Ποιοι είναι οι δικαιούχοι.
Θα σταματήσει η ακατάσχετη χρήση των πινακίδων ΔΟΚ μετά τη νέα απόφαση ή οι τζαμπατζήδες θα τις κοτσάρουν πάλι στα αυτοκίνητα για ατελείωτες βόλτες;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
DAF XF450
15.3 Toyota 1million