Σχέδια για να προσφέρει μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του επόμενου 208 GTi κάνει η Peugeot.

Αμιγώς ηλεκτρικό το νέο 208 GTi;

3.206 Επισκέψεις στο άρθρο (6/7/2018)

Σχέδια για να προσφέρει μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του επόμενου 208 GTi κάνει η Peugeot.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα μέσα του εξωτερικού η γαλλική εταιρεία τον Μάρτιο του 2019, όταν και θα πραγματοποιηθεί το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, θα αποκαλύψει τη νέα γενιά του 208 και εκτός από τις συμβατικές εκδόσεις, θα υπάρξει επίσης ένα μοντέλο με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Μάλιστα ενώ τα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης θα είναι βασισμένα στην πλατφόρμα CMP, η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση πρόκειται να χρησιμοποιήσει την e-CMP που είναι προσαρμοσμένη στα ηλεκτρικά.
Επιπλέον σε δηλώσεις του το αφεντικό της Peugeot, Pierre Imparato, υπαινίχθηκε την ύπαρξη ενός 208 GTi, χωρίς όμως να μπει σε λεπτομέρειες, αναφέροντας μόνο πως από τώρα και στο εξής οι αγοραστές θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ ενός συμβατικού κινητήρα και ενός ηλεκτρικού συστήματος, προσθέτοντας ότι αυτό περιλαμβάνει και το GTi.
 
Μέσω της προσφοράς μιας ηλεκτρικής έκδοσης στα ισχυρά της μοντέλα η Peugeot θα κάνει ένα ακόμα βήμα προς τα μπροστά σε σχέση με τους αυστηρότερους κανονισμούς εκπομπών ρύπων που θα ισχύσουν, ενώ τέλος αξίζει να σημειωθεί πως όπως σας έχουμε ενημερώσει η μάρκα θα ηλεκτρίσει και το μεγαλύτερο 308 GT και GTi.

NEO TRAFIC
skoda