Το Peugeot 308 και στην ανανεωμένη του έκδοση παραμένει ένα από τα πιο ευχάριστα οδηγικά αυτοκίνητα. Διαβάστε τις απόψεις μας στην αναλυτική δοκιμή που ακολουθεί.

Η ανάρτηση αποσβένει ιδανικά τις περισσότερες ανωμαλίες και παράλληλα δεν επιτρέπει την εμφάνιση μεγάλων κλίσεων του αμαξώματος σε δρόμο με στροφές.

Zoom στις λεπτομέρειες του ανανεωμένου Peugeot 308.

Zoom στις λεπτομέρειες του ανανεωμένου Peugeot 308.

Zoom στις λεπτομέρειες του ανανεωμένου Peugeot 308.

Zoom στις λεπτομέρειες του ανανεωμένου Peugeot 308.

Δοκιμή: Ανανεωμένο Peugeot 308 με 120 PS

35.622 Επισκέψεις στο άρθρο (3/5/2018)

Η ανανέωση του Peugeot 308 εκσυγχρονίζει το προφίλ του και το φρεσκάρει απέναντι στον ανταγωνισμό, παραμένοντας ιδιαίτερα αξιόλογο και πλήρες σε κάθε επίπεδο.

What is new
- Με περισσότερη τεχνολογία
- Κινητήρας 1,6 λίτρων diesel με 120 ίππους
- Καίει 5,8 λτ./100 χλμ.
- Κοστίζει από 15.900 ευρώ (1,2 PureTech 110 PS)

Αυτή είναι η ανανεωμένη έκδοση της δεύτερης γενιάς του Peugeot 308. Του μικρομεσαίου αυτοκινήτου της Γαλλικής εταιρείας που την επανέφερε στο… σωστό δρόμο. Το μοντέλο που έφερε πρώτο το «8» στην γκάμα της Peugeot (το μακρινό 2007), στη δεύτερη γενιά του, αποτέλεσε το εφαλτήριο για την αλλαγή της εικόνας της φίρμας, με πιο ποιοτικά χαρακτηριστικά, σύγχρονα επιμέρους στοιχεία και -το βασικότερο- επαναφέροντας το ξεχωριστό οδηγικό γονίδιο στην γκάμα της Peugeot. Αυτά αποτελούν τους βασικούς πυλώνες όλης της τωρινής γκάμας της εταιρείας με την υπέρβαση του 3008 να την ακολουθούν πλέον και τα νεότερα. Το 308 λοιπόν, στην ανανεωμένη του έκδοση που δοκιμάζουμε, λανσάρει νέα στοιχεία από το crossover της εταιρείας και κάνει update στο τεχνολογικό του υπόβαθρο, προκειμένου να συναγωνιστεί τα νεότερα και κορυφαία μοντέλα της μικρομεσαίας κατηγορίας.

Εμφάνιση: Διαφορετικό αλλά οικείο…
Αισθητικά το ανανεωμένο Peugeot 308 «έρχεται» πιο κοντά στα νέα σχεδιαστικά μοτίβα της Peugeot, ενσωματώνοντας στοιχεία που τονίζουν την δυναμική του και άλλα που εντείνουν την κομψή του αισθητική. Το εμπρός μέρος μοιάζει πολύ οικείο, με τα φωτιστικά σώματα να είναι ελαφρώς διαφοροποιημένα αλλά και πάλι να αποτελούν το σήμα κατατεθέν του. Όπως και στα νέα Peugeot 3008 και 5008, τα LED στοιχεία στα φωτιστικά εμπρός και τα επίσης ανασχεδιασμένα πίσω, εκφράζουν από απόσταση την επιβλητικότητα του μοντέλου, ενώ η νέα μάσκα που ενσωματώνει μέσα της το «λιοντάρι» της Peugeot, προσφέρει πιο πολυτελή εικόνα συνολικά. Ανασχεδιασμένοι είναι και οι προφυλακτήρες εμπρός και πίσω με πιο σπορ αισθητική, ενώ η ανανέωση χαρίζει στο 308 νέες ζάντες αλουμινίου και ένα νέο χρώμα, το χρυσαφί Pyrite Beige που γνωρίσαμε στο 3008 και που αντικαθιστά το ασημί Αluminium Grey.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Hyundai
OPEL