Σε ενδιαφέρει να υποστηρίζει κάτι τέτοιο το καινούργιο σου αμάξι;

Android Auto και Apple CarPlay: Ξέρεις τι είναι;

23.140 Επισκέψεις στο άρθρο (7/8/2019)

Android Auto και Apple CarPlay: Πόσο σε νοιάζει αν τα υποστηρίζει το αυτοκίνητό σου; Ξέρεις πως λειτουργεί;

Το πεδίο μάχης ανάμεσα σε μάρκες και μοντέλα άλλαξε. Εκεί που μετρούσαμε επιδόσεις και κατανάλωση, εκεί που κοιτούσαμε 0-100 και τελικές, τώρα ελέγχουμε ποια πλατφόρμα έξυπνου κινητού υποστηρίζεται από το ηχοσύστημα. Εσάς όμως πόσο σας νοιάζει;
 
Από τη μία η Apple και από την άλλη η Google. Οι δύο κολοσσοί της τεχνολογίας ανταγωνίζονται κυρίως στην αρένα της κινητής τηλεφωνίας. Η πρώτη με τα iPhone και την λειτουργική τους πλατφόρμα, η άλλη με το Android που «τρέχει» στα περισσότερα έξυπνα τηλέφωνα της αγοράς.
 
Τι σχέση έχουν αυτά με το αυτοκίνητο; Οι δύο εταιρείες έχουν εγκαταστήσει τις πλατφόρμες τους στα ηχοσυστήματα των αυτοκινήτων έτσι ώστε είτε με καλώδιο USB είτε ασύρματα, η οθόνη του αυτοκινήτου να μεταμορφώνεται στην οθόνη του κινητού, με όλες τις λειτουργίες του να γίνονται λειτουργίες του αυτοκινήτου.
 
Κανείς δεν ξέρει αν τα συστήματα Apple Play και Android Auto, κάνουν το αυτοκίνητο προέκταση του κινητού, ή το κινητό προέκταση του αυτοκινήτου. Αυτό που σίγουρα ισχύει όμως είναι πως όσοι είναι ήδη αγκιστρωμένοι στο κινητό τους για το ίντερνετ, τον πλοηγό, την κοινωνική δικτύωση και την ψυχαγωγία τους, μόλις κάνουν χρήση του συστήματος που αντιστοιχεί στο τηλέφωνό τους, όλα τα άλλα γκάτζετ του αυτοκινήτου παύουν να τους απασχολούν.
 
Η σύνδεση κινητού-αυτοκινήτου είναι αλήθεια ότι δύσκολα υποκαθίσταται από οποιοδήποτε υποσύστημα της μονάδας ψυχαγωγίας. Κυρίως λόγω του ίντερνετ που το τηλέφωνο πάντοτε διαθέτει, και από κει και πέρα, κυρίως γιατί τόσο η Apple όσο και η Google είναι μάστορες στην δημιουργία λειτουργικών συστημάτων αφής, ενώ οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, μάλλον όχι.
 
Και έτσι το παιχνίδι παίζεται πλέον στο ποιά μάρκα συνεργάζεται με ποιόν κατασκευαστή από τους δύο και ποιά πλατφόρμα προσφέρει στο ηχοσύστημα των μοντέλων της. Πρόσφατα η Toyota που έμενε εκτός παιχνιδιού μέχρι τώρα προσχώρησε στο στρατόπεδο της Google με τα νέα της μοντέλα να διαθέτουν την πλατφόρμα, ενώ κάποια ήδη υπάρχοντα θα αναβαθμιστούν για να την αποκτήσουν. ¶λλοι κατασκευαστές διαθέτουν Apple Play, ενώ κάποιοι, προσφέρουν και τις δύο, όπως η Ford, οι Hyundai-Kia και άλλες.
 
Εσάς όμως σας νοιάζει; Κοιτάτε το αυτοκίνητο που θα αγοράζεται αν είναι συμβατό με Apple ή με Android; Μπορεί κάτι τέτοιο να είναι καθοριστικό στην απόφασή σας; Και τελικά αγοράζουμε αυτοκίνητο με βάση το κινητό, ή κινητό με βάση το αυτοκίνητο; Τι λέτε; Τι προέχει;

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
NISSAN