Από 27.000 ευρώ το smart #1 στην Κίνα!
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Από 27.000 ευρώ το smart #1 στην Κίνα!

3.334 Επισκέψεις στο άρθρο (28/4/2022)

Το ταξίδι τους στις αγορές του κόσμου ξεκίνησε το smart #1, κάνοντας την αρχή από την Κίνα. Δείτε την τιμή του.

Ξεκίνησε τις πωλήσεις του από την Κίνα

Πρεμιέρα στις παγκόσμιες αγορές ξεκινώντας από αυτή της Κίνας έκανε το νέο ηλεκτρικό smart #1, δίνοντας έτσι μία πρώτη ιδέα για το κόστος απόκτησης, πριν το μοντέλο έρθει στην Ευρώπη. Μπαίνοντας κατευθείαν στο θέμα το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της smart διατίθεται πλέον στην Κίνα με κόστος από 190.000 γουάν, δηλαδή περίπου 27.374 ευρώ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Με 272 ίππους και ένα μοτέρ

Στην Κίνα το μοντέλο είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, Pro+ και Premium, με τη διαφορά να εντοπίζεται στην αυτονομία, αλλά και στον εξοπλισμό. Σε κάθε περίπτωση τα κινεζικά Μέσα αναφέρουν πως ο στάνταρ εξοπλισμός είναι γενναιόδωρος. Από κει και πέρα όπως θα ισχύσει και στην Ευρώπη, έτσι και εκεί αμφότερες εξοπλίζονται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 272 ίππων και 343 Nm ροπής που αντλεί ενέργεια από μία μπαταρία NCM (νικέλιο, κοβάλτιο, μαγγάνιο) 66 κιλοβατώρων. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς, ενώ η τελική ταχύτητα ορίζεται στα 180 χιλιόμετρα την ώρα. Κατά την παρουσίαση του μοντέλου η smart έκανε λόγο για αυτονομία 420-440 χιλιομέτρων με βάση τον κύκλο WLTP.

Δυνατότητα γρήγορης φόρτισης

Θυμίζουμε πως η φόρτιση από 10 έως 80 τοις εκατό διαρκεί περίπου 3,5 ώρες όταν χρησιμοποιείται φόρτιση AC 22 kW, αν και ο αριθμός αυτός πέφτει σε λιγότερο από 30 λεπτά με φόρτιση 150 kW DC. Αξίζει να σημειωθεί πως το smart #1 μπορεί να δέχεται και ασύρματες ενημερώσεις (over-the-air), έχοντας με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα να βελτιώσει περίπου το 75% των στοιχείων του «εγκεφάλου» του.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
moto