• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το σύστημα Green Light Optimal Speed Advisory συλλέγει πληροφορίες από τον χρονισμό των φαναριών και υποδεικνύει στον οδηγό ποια είναι η σωστή ταχύτητα με την οποία πρέπει να κινείται, ώστε να πιάσει όλα τα φανάρια πράσινα.

Προς το παρόν η Ford δεν αποκαλύπτει αν σκοπεύει να περάσει την τεχνολογία σε μαζική παραγωγή.

Αποφεύγοντας το «κόκκινο»

3.428 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/10/2016

Δείτε τι τεχνολογία εξελίσσει η Ford, η οποία βοηθάει τον οδηγό να καβαλήσει το «πράσινο κύμα», αποφεύγοντας τα κόκκινα φανάρια. Φαντάζεστε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα;

 
Η Ford ξεκίνησε να δοκιμάζει μια νέα τεχνολογία, η οποία επιτρέπει στα αυτοκίνητα να αποφύγουν τα κόκκινα φανάρια. Το σύστημα υποδεικνύει στον οδηγό ποια είναι η σωστή ταχύτητα με την οποία πρέπει να κινείται, ώστε να πιάσει όλα τα φανάρια πράσινα.
 
Το σύστημα ονομάζεται Green Light Optimal Speed Advisory και συλλέγει πληροφορίες από τον χρονισμό των φαναριών. Σύμφωνα με τον επιβλέποντα των Driver Assist Technologies, Ford Research και Advanced Engineering, τον κο Christian Ress, «δεν υπάρχει τίποτα χειρότερα να σε πιάνει το ένα φανάρι μετά το άλλο κόκκινο».
 
Τα οφέλη, φυσικά είναι πολλαπλά και δεν εξαντλούνται στη διάθεσή μας, καθώς το «πράσινο κύμα» βοηθάει στην αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού, αλλά παράλληλα συμβάλει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και στον περιορισμό των εκπομπών ρύπων.
 
Προς το παρόν η Ford δεν αποκαλύπτει αν σκοπεύει να περάσει την τεχνολογία σε μαζική παραγωγή. Αυτό που λέει είναι πως όποιος οδηγεί καθημερινά στο Ην. Βασίλειο, περνάει δύο ημέρες κάθε χρόνο μπροστά από ένα κόκκινο φανάρι…

Tags: FORD