Εκτός φυλακής οδηγήθηκε ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Nissan και συνεργάτης του Carlos Ghosn, Greg Kelly.

Αποφυλακίστηκε ο Kelly, παραμένει ο Ghosn

2.195 Επισκέψεις στο άρθρο (27/12/2018)

Εκτός φυλακής οδηγήθηκε ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Nissan και συνεργάτης του Carlos Ghosn, Greg Kelly, αναφορικά με το σκάνδαλο που συνταράσσει πάνω από ένα μήνα τη συμμαχία της Renault-Nissan-Mitsubishi.

Ο Kelly, ο οποίος παρέμεινε για παραπάνω από ένα μήνα στις ιαπωνικές φυλακές, κατηγορούμενος για οικονομική κακομεταχείριση, είδε τους δικαστές του Τόκιο να απορρίπτουν το αίτημα των εισαγγελέων να παρατείνουν την κράτησή του και να τον αφήνουν ελεύθερο.
 
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα μέσα του εξωτερικού, η απόφαση των αρμόδιων αρχών πάρθηκε ύστερα από έφεση που κατέθεσε η οικογένεια του Kelly, πληρώνοντας μάλιστα και ένα ποσό ως εγγύηση το οποίο πλησίασε τα 70 εκατομμύρια γιεν (περίπου 560.000 ευρώ).
Η αποφυλάκιση του Kelly πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (25/12), με πλήθος Ιαπώνων και διεθνών δημοσιογράφων και φωτογράφων να είναι έξω από το σημείο. Ο Greg Kelly αποχώρησε με ταξί συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Yoichi Kitamura. Μάλιστα μέσω του δικηγόρου του ο Kelly προχώρησε σε στην εξής δήλωση «Σήμερα επέστρεψα στον έξω κόσμο αφού κατέθεσα εγγύηση. Ανυπομονώ να λάβω δικαστική απόφαση αθωότητας, αποκαθιστώντας το όνομά μου και επιστρέφοντας στην οικογένειά μου το συντομότερο δυνατό».
 
Σε ότι αφορά τον Carlos Ghosn, την περασμένη Κυριακή το δικαστήριο επέκτεινε την παραμονή του για 10 ακόμα ημέρες στη φυλακή, ενώ την προηγούμενη Παρασκευή bπως τον Οκτώβριο του 2008 μετατόπισε προσωπικά δάνεια στη Nissan για να την καταστήσει υπεύθυνη για απώλειες εκτιμήσεων ύψους 1,85 δισ. Γιεν (περίπου 14,5 εκατομμύρια ευρώ).
 
Ο Ghosn θα παραμείνει κρατούμενος στο Τόκιο, τουλάχιστον μέχρι την 1η Ιανουαρίου. Τέλος να θυμίσουμε πως τόσο ο Carlos Ghosn όσο και ο Greg Kelly συνελήφθησαν κατά την άφιξή τους στην Ιαπωνία στις 19 Νοεμβρίου του 2018.

Mercedes
moto