Αποκάλυψη: Το εσωτερικό του νέου Kia Seltos

15.506 Επισκέψεις στο άρθρο (18/6/2019)

Νέες φωτογραφίες αποκαλύπτουν τη σχεδίαση του ταμπλό για το ολοκαίνουργιο παγκόσμιο SUV της Kia που κάνει ντεμπούτο στις 20 Ιουνίου. Δείτε πως μοιάζει το νέο Seltos με την οθόνη αφής 10,25 ιντσών.

Λίγες μέρες μετά το τελευταίο «χτύπημα» της Kia με το πιο πρόσφατο teaser video του νέου Seltos, έρχονται στο φως της δημοσιότητας τρεις καινούργιες φωτογραφίες που αποκαλύπτουν σε μεγάλο βαθμό τη διάταξη του ταμπλό στο νέο παγκόσμιο SUV των Κορεατών. Αν και οι φωτογραφίες δεν είναι καλής ποιότητας, μπορούμε να ξεχωρίσουμε την οθόνη αφής 10,25 ιντσών του συστήματος infotainment (σ.σ. η μάρκα έχει επιβεβαιώσει πως το μοντέλο θα εξοπλίζεται με αυτή την οθόνη), ενώ στα highlights είναι και η μεγάλη έγχρωμη οθόνη ανάμεσα στο αναλογικά όργανα (στροφόμετρο και ταχύμετρο). Τα δύο αυτά στοιχεία ενσωματώνονται σε ένα ενιαίο κάδρο, όπως ακριβώς φαινόταν και στα πρώτα σκίτσα που είχε δημοσιεύσει η Kia πρωτύτερα.
 
Από εκεί και έπειτα, το ντιζάιν του ταμπλό κινείται στα γνώριμα μονοπάτια της Kia με τη σκούρα οθόνη για τον κλιματισμό και τα χειριστήρια αυτού να φιλοξενούνται κάτω από τους δύο κεντρικούς αεραγωγούς. Το «παρών» δίνει και το τριάκτινο πολυλειτουργικό τιμόνι της μάρκας που συναντούμε στα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας, ενώ από ό,τι μπορούμε να «εκμαιεύσουμε» από το ψηφιακό τμήμα του πίνακα οργάνων, το συγκεκριμένο «μουλάρι» έχει αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και έχει διανύσει περισσότερα από 15.000 χλμ. δοκιμών εξέλιξης. Όσον αφορά στον κινητήρα, επίσημες πληροφορίες δεν υπάρχουν προς το παρόν ωστόσο φήμες υποστηρίζουν πως μεταξύ της αρχικής γκάμας θα βρίσκεται ο 1.400άρης κινητήρας βενζίνης, ο οποίος προσφέρει 140 ίππους.
 
Τέλος, για την ιστορία να αναφέρουμε πως, σύμφωνα με τη μάρκα το Seltos προήλθε από το όνομα Κέλτος (Celtos στα αγγλικά), ο οποίος κατά την ελληνική μυθολογία ήταν γιός του Ηρακλή και της Κελτίνης και από αυτόν πήραν το όνομά τους οι Κέλτες. Ωστόσο το αρχικό γράμμα «C» έχει αντικατασταθεί από το «S» για να δώσει έμφαση στις λέξεις sportiness και speed (σπορ χαρακτήρας και ταχύτητα).

Η επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου θα γίνει στις 20 Ιουνίου, οπότε μείνετε συντονισμένοι στο autotriti.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.

peugeot
skoda