Το Kamiq δεν εμπιστεύεται τόσο την αισθητική του σε κλασικά SUV στοιχεία όπως τα μαύρα προστατευτικά στα φτερά των τροχών. Πρωταγωνιστής είναι τα φώτα: τα φλας (σε κυλιόμενο φορμάτ) και τα φώτα ημέρας είναι στο πάνω μέρος. Ο βασικός προβολέας είναι στην κάτω ενότητα.

Ντιζάιν: SUV της Skoda που αρχίζει με «Κ» και τελειώνει σε «q»

45.886 Επισκέψεις στο άρθρο (26/2/2019)

Αμεσα αναγνωρίσιμο ως Skoda, το Kamiq δεν ξεφεύγει από τα όρια της σχεδιαστικής γλώσσας της Skoda άλλα έχει τα στοιχεία που θα το κάνουν να διαφέρει. Ο αρχισχεδιαστής Όλιβερ Στεφάνι, με χρόνια θητεία στη VW, μίλησε για την εταιρική και την προϊοντική ταυτότητα. Στην πρώτη περίπτωση έχουμε το σχήμα της μάσκας εμπρός και τον εμφανή θόλο που δημιουργείται στο καπό: αυτά είναι στοιχεία που δένουν το Kamiq με τα υπόλοιπα SUV αλλά και με τα πιο συμβατικά μοντέλα όπως το Scala. H διαμόρφωση των φώτων όμως, η δυναμική γραμμή της οροφής, ο οπτικός διαχωρισμός της τρίτης κολώνας και το μυώδες πίσω άκρο συνθέτουν την ξεχωριστή εικόνα του μοντέλου (product identity).

Αυτό που μας έκανε εντύπωση γνωρίζοντας το Kamiq κάτω από τα πανίσχυρα φώτα του σχεδιαστικού στούντιο, είναι οι αναλογίες του: είναι μακρύτερο από SEAT Arona και VW T-Roc ενώ έχει και αισθητά πιο μακρύ μεταξόνιο, τοποθετείται δε στη μέση από πλευράς πλάτους, ενώ είναι το πιο χαμηλό από τα τρία. Δε δείχνει να ασπάζεται πλήρως την αισθητική του κλασσικού SUV, ένα ρόλο που αναλαμβάνει κυρίως το μυώδες πίσω άκρο, αλλά βάζει στο παιχνίδι και στοιχεία από τα χάτσμπακ και τα στέισον βάγκον μοντέλα, όλα σε ένα ανυψωμένο πακέτο. Ο κ. Μπέρναρντ Μάιερ, πρόεδρος της Skoda (με μεγάλο παρελθόν στο ΔΣ της Porsche), αναγνώρισε κι εκείνος τη μίξη αυτή, σε κατΆιδίαν συζήτηση που είχαμε. «ΓιΆαυτό ακριβώς το αποκαλούμε αυθεντικό crossover το Kamiq» μας τόνισε, λέγοντας ότι «εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν μαχητή της πόλης, έναν City Warrior και αφήνουμε το πιο κλασσικό SUV ύφος για λογαριασμό του Karoq και του Kodiaq». Το οπτικό αποτέλεσμα αφήνει υποσχέσεις για ένα πολύ δραστήριο όχημα, σε άσφαλτο ή χώμα, ενώ ταυτόχρονα δεν κρύβει ότι έχει πολύ υψηλό βαθμό ευχρηστίας και πρακτικότητας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Mercedes
moto