Αψεγάδιαστη Porsche Carrera GT ψάχνει... εκατομμυριούχο!
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αψεγάδιαστη Porsche Carrera GT ψάχνει... εκατομμυριούχο!

2.737 Επισκέψεις στο άρθρο (22/2/2022)

Porsche Carrera GT που είναι βαμμένη με σπάνιο χρώμα και έχει μόλις 292 χλμ. στο οδόμετρο θα βγει σύντομα στο σφυρί και αναμένεται να πουληθεί για πολλά εκατομμύρια δολάρια.

Porsche Carrera GT με 292 χλμ. στο οδόμετρο βγαίνει στο σφυρί

H Porsche Carrera GT είναι ένα από τα πιο ποθητά supercars και αυτό έχει οδηγήσει στην κατακόρυφη αύξηση των τιμών της. Χαρακτηριστικό είναι πως μια Porsche Carrera GT πουλήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο για 2 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία, επειδή είχε μόλις 400 χιλιόμετρα στο οδόμετρό της. Φαίνεται τώρα όμως πως το ποσό αυτό θα ξεπεραστεί, αφού μια ακόμη πιο άθικτη Carrera GT βγαίνει σύντομα προς δημοπρασία.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Έχει μόνο 292 χλμ. στο οδόμετρο και σπάνιο χρώμα

Η Porsche Carrera GT που βγαίνει προς δημοπρασία είναι σχεδόν ολόιδια με αυτή που πουλήθηκε τον περασμένο μήνα. Και τα δύο αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν το 2005, έχουν επένδυση Terracota στο εσωτερικό τους και τις ίδιες πολυάκτινες ζάντες με κίτρινες δαγκάνες φρένων. Οι μόνες διαφορές είναι ότι το αυτοκίνητο που θα δημοπρατηθεί στο μέλλον είναι βαμμένο σε Seal Gray Metallic χρώμα και έχει στο οδόμετρό του μόνο 292 χιλιόμετρα. Μόνο 64 από τα 1.270 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν είχαν αυτό το Seal Gray Metallic χρώμα.

612 άλογα και καταιγιστικές επιδόσεις

Η ισχύς της Carrera GT πηγάζει από έναν ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα 5,7 λίτρων απόδοσης 612 ίππων και 590 Nm ροπής. Η Porsche ισχυρίστηκε τότε ότι το μοντέλο παραγωγής μπορούσε να επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ. την ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα και ότι είχε μέγιστη ταχύτητα 330 km/h. Στην πράξη, οι οδικές δοκιμές από έντυπα μέσα, απέδειξαν ότι στην πραγματικότητα το αυτοκίνητο έχει ακόμα καλύτερες επιδόσεις, καθώς καταφέρνει επιτάχυνση από 0-97 km/h σε 3,5 δευτερόλεπτα και τα 0-161 km/h σε 6,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα έφτανε τα 334 km/h. Ο αεροδυναμικός συντελεστής Cd της Carrera GT ήταν 0,39.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
test center