Η Aston Martin DBX.

«Ασφάλισε» την DBX η Aston Martin

1.651 Επισκέψεις στο άρθρο (31/3/2020)

Σε ανακοινώσεις σχετικά με το μέλλον της προχώρησε η Aston Martin η οποία γνωστοποίησε πως έχει εξασφαλισμένα τα κεφάλαιά της για να βάλει μπροστά την παραγωγή της DBX, ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε την είσοδο του Lawrence Stroll στην κεφαλή της ομάδας στη F1.


Ημέρα ανακοινώσεων ήταν η Δευτέρα 30 Μαρτίου για την Aston Martin. Η βρετανική μάρκα με ενημέρωσή της είπε πως για τους επόμενους 12μήνες έχει εξασφαλίσει την χρηματοδότηση προκειμένου να αρχίσει η παραγωγή της DBX. Τα χρήματα αυτά θα αποτελέσουν μέρος μίας ευρύτερης επένδυσης που θα κάνει ο πολυεκατομμυριούχος Lawrence Stroll, ο οποίος μεταξύ άλλων από την 20η Απριλίου θα αναλάβει και την προεδρία της ομάδας της F1.
 
Οι επόμενοι 12 μήνες θεωρούνται σημαντικοί για την Aston Martin, καθώς οι ιθύνοντες της μάρκας βασίζουν πολλά στην DBX, υπολογίζοντας πως οι πωλήσεις που θα σημειώσει θα αποτελέσουν μεγάλη χείρα βοηθείας στον ετήσιο οικονομικό απολογισμό. Μάλιστα υπάρχουν και αυτοί που λένε ότι σε ενδεχόμενο αποτυχίας, ως προς τις πωλήσεις του νέου SUV, πιθανότατα να τεθεί σε κίνδυνο το ίδιο το μέλλον της εταιρείας, δεδομένης της τεράστιας επένδυσης που θα γίνει. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, η επένδυση από τη λεγόμενη κοινοπραξία Yew Tree του Stroll ανέρχεται σε συνολικά 262 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας.
 
Τέλος να πούμε πως ο διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin, Andy Palmer δήλωσε ότι υπήρχαν 2.000 παραγγελίες για την DBX, καθώς και μεγάλη ζήτηση για την πρόσφατα ανακοινωμένη Vantage Roadster.

Mercedes
test center