Ποιος είπε ότι τα παλιά Honda Civic πεθαίνουν;

Παλιό Honda Civic αλλά κεντρομήχανο (+vid)

2.949 Επισκέψεις στο άρθρο (6/5/2019)

Ποιος είπε ότι τα παλιά Honda Civic πεθαίνουν; Ίσα ίσα όπως αποδεικνύει αυτό το Civic τρίτης γενιάς, όχι απλά δεν πεθαίνουν αλλά μπορούν να μετατραπούν και σε εντυπωσιακά κεντρομήχανα μοντέλα.

Όντας εμπνευσμένο από το επίσης κεντρομήχανο Renault 5 Turbo, το συγκεκριμένο Civic αποτελεί έργο του Andy Barcheck, ο οποίος έκανε τις απαραίτητες αλλαγές στο ιαπωνικό μικρό προκειμένου να χωρέσει ένας V6 2,5 λίτρων κινητήρας πίσω από τα καθίσματα. Αφού ο Barcheck  έκοψε το πάτωμα και δημιούργησε ένα πλαίσιο από το μηδέν, παράλληλα μετέφερε τη δεξαμενή καυσίμου προς τα μπροστά προκειμένου να χωρέσει ο νέος κινητήρας. Επίσης η μετατροπή συνοδεύτηκε από ψυγείο φρένα που προέρχονταν από Corvette.
 
Ο Barcheck δεν αρκέστηκε μόνο στην κατασκευή του μοντέλου, αλλά το έβγαλε προς τα έξω συμμετέχοντας σε διάφορους αγώνες, μέχρι να αποφασίσει να το πουλήσει. Μετά από αρκετούς ιδιοκτήτες το αυτοκίνητο έφτασε στο σημερινό του κάτοχο, ο οποίος το έχει διατηρήσει σε εξαιρετική κατάσταση.
 
Μάλιστα και αυτός με τη σειρά προχώρησε στην αλλαγή κινητήρα προσαρμόζοντας ένα V6 3.2-λίτρων. Μάλιστα ο Barcheck έδειξε ιδιαίτερα χαρούμενος για την εξέλιξη που είχε το μοντέλο που αυτός κατασκεύασε αναφέροντας σε δηλώσεις του «Χαίρομαι που κάποιος ολοκλήρωσε αυτό που έπρεπε να είχα κάνει εγώ».
 
Το εντυπωσιακότερο στοιχείο είναι πως όταν ήταν ακόμα ιδιοκτήτης του Civic, ο Barcheck έλεγε για αστείο πως είναι ένα πραγματικό μοντέλο της Honda και αποτελεί το αποτέλεσμα ενός μυστικού σχεδίου της μάρκας αναφορικά με ένα νέο  αυτοκίνητο για το Group B του WRC και ότι έχει κατασκευαστεί ακόμα ένα που βρίσκεται στο Τόκιο.
 
Δείτε όλα όσα διαβάσετε παραπάνω στο παρακάτω βίντεο.
 

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Mercedes
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel