Αττική Οδός: «Σφαγή» για τη νέα παραχώρηση, 3 δις έσοδα από τα διόδια

Αττική Οδός: «Σφαγή» για τη νέα παραχώρηση, 3 δις έσοδα από τα διόδια

2.795 Επισκέψεις στο άρθρο (4/5/2022)

Όλοι οι μεγάλοι ελληνικοί και ξένοι επενδυτικοί όμιλοι λέγεται πως πρόκειται να καταθέσουν τις προσφορές τους για να τους παραχωρηθεί η Αττική Οδός για τα επόμενα 25 χρόνια.

«Φιλέτο» η Αττική Οδός...

Τεράστιο είναι το ενδιαφέρον για τη νέα παραχώρηση της Αττικής Οδού, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εκδηλώσει ήδη ενδιαφέρον 15 διαφορετικοί «μνηστήρες», από ελληνικούς και ξένους ομίλους μέχρι διεθνή funds. Η προθεσμία για τις υποβολές ενδιαφέροντος λήγει αύριο, στις 5 Μαΐου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

3 δις ευρώ έσοδα από τα διόδια για την Αττική Οδό

Η Αττική Οδός είναι αυτή την στιγμή ο πιο κερδοφόρος παραχωρημένος αυτοκινητόδρομος της χώρας και αποτελεί ένα από τα πιο ελκυστικά περιουσιακά στοιχεία παγκοσμίως. Σημαντικότερος παράγοντας για αυτό είναι τα έσοδα από τα διόδια, τα οποία κατά την τελευταία δεκαπενταετία, προσεγγίζουν τα 3 δισ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους έφτασαν τα 701,7 εκατ.

Οι όμιλοι που θα υποβάλλουν τους φακέλους τους

Όπως αναφέρει ο «Οικονομικός Ταχυδρόμος», παραδοσιακοί ευρωπαϊκοί όμιλοι με εμπειρία στη διαχείριση παραχωρημένων αυτοκινητοδρόμων, όπως η ισπανική Abertis, η πορτογαλική Brisa και η γνωστή στη χώρα μας Vinci, είναι πολύ κοντά στη συμμετοχή, ενώ ο φάκελος της διαδικασίας μπήκε και στο ραντάρ της ιταλικής Autostrade. Πολύ κοντά στο να καταθέσουν τις προτάσεις τους είναι η Roadis της καναδικής PSP, η γερμανική Allianz, το αμερικανικό DIG Capital Partners και ο γαλλικός όμιλος Ardian, ενώ οι μέτοχοι της υφιστάμενης παραχώρησης, ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΑΒΑΞ, είναι «σίγουροι» υποψήφιοι. Τις προτάσεις τους θα υποβάλλουν ακόμη ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ο όμιλος Κοπελούζου μαζί με την αυστραλιανή Macquarie.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
KIA