2 φωτογραφίες »

Tα μικρά SUV με μπροστάρη το Renault Captur ξεπέρασαν σε πωλήσεις τα μεσαία SUV.

Αυξήθηκαν τα SUV/Crossover το 2019

1.971 Επισκέψεις στο άρθρο (4/3/2020)

Ανοδικές ήταν οι πωλήσεις οχημάτων στην Ευρώπη το 2019, οδηγούμενες φυσικά από ακόμα μεγαλύτερη αύξηση στις πωλήσεις των SUV/Crossover.


Σύμφωνα με αναφορές ξένων μέσων η «γηραιά ήπειρος» το 2019 είδε αύξηση στο σύνολο των πωλήσεών της κατά 1,4% (15,3 εκατομμύρια μονάδες), ωστόσο οι πωλήσεις των SUV/Crossover εκτοξεύτηκαν κατά 13% φτάνοντας τα 5,7 εκατομμύρια οχήματα. Ο συγκεκριμένος αριθμός για το εν λόγω τμήμα υπολογίζεται στις 650.000 μονάδες περισσότερες από το 2018, όπου και τότε υπήρξε αύξηση κατά 18%, αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο τον αντίκτυπο που έχουν τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα στο αγοραστικό κοινό.
 
Στην αντίπερα όχθη σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η JATO Dynamics, ο τομέας που υπέστη τη μεγαλύτερη μείωση του όγκου ήταν τα μικρά αυτοκίνητα, τα οποία συρρικνώθηκαν κατά 152.806 μονάδες. Ένας παράγοντας που συνέβαλε σε αυτό ήταν το γεγονός πως πολλοί περίμεναν τις νέες γενιές των Renault Clio και Peugeot 208.
 
Το τμήμα που για μία ακόμα χρονιά κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση σε ποσοστό 82% ήταν αυτό των ηλεκτρικών με 356.249 μονάδες να βρίσκουν νέους κατόχους. Ο τομέας έχει έναν νέο ηγέτη, το Tesla Model 3.
 
Από κει και πέρα τα κουπέ και τα κάμπριο δείχνουν να μη βρίσκονται στην προτίμηση των ευρωπαίων (-16%), κάτι που συνέβη και πέρυσι, ενώ τα premium κάμπριο υποχώρησαν με τη σειρά τους κατά 1,6%.
 
Τέλος επιστρέφοντας στον τομέα των SUV/Crossover, αξίζει να σημειωθεί πως τα μικρά SUV με μπροστάρη το Renault Captur ξεπέρασαν σε πωλήσεις τα μεσαία SUV, ανεβαίνοντας έτσι στην κορυφή της προτίμησης των ευρωπαίων. Συγκεκριμένα οι πωλήσεις των μικρών SUV αυξήθηκαν 20% σε 1,92 εκατομμύρια μονάδες, ενώ τα μεσαία SUV αυξήθηκαν κατά 8% στα 2,09 εκατομμύρια οχήματα.

Toyota
moto