Η Agera RS.

Kάτοχος του ρεκόρ ταχύτητας για 3η χρονιά η Koenigsegg

1.943 Επισκέψεις στο άρθρο (5/11/2020)

Με την SSC να μην μπορεί να πιστοποιήσει ακόμα το ρεκόρ που έκανε πριν λίγες εβδομάδες με το Tuatara, η Koenigsegg Αgera RS παραμένει για τρίτη σερί χρονιά το πιο γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο.


Πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, η SSC κατόρθωσε να πετύχει νέο ρεκόρ τελικής ταχύτητας για αυτοκίνητα παραγωγής με το Tuatara. Πριν από τρία χρόνια, η Koenigsegg είχε κάνει την δική της προσπάθεια στην ίδια διαδρομή με την Agera RS και μέχρι πρόσφατα κρατούσε αυτή το στέμμα. Μήπως όμως το κρατάει ακόμα;  

H Κoenigsegg δεν αναγνώρισε το ρεκόρ που πέτυχε το Tuatara στις αρχές Οκτωβρίου ούτε έκανε καμία αναφορά στην εταιρεία SSC. Αντ αυτού, πριν λίγο, ανέβασε μια εικόνα της Agera RS στους λογαριασμούς social media που έχει με λεζάντα: «To γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο» που κατέχει το ρεκόρ για «τρίτη χρονιά».

Η διαμάχη για το ρεκόρ του SSC Tuatara προέκυψε όταν πολλοί άνθρωποι παρατήρησαν κάποιες ασυμφωνίες στο βίντεο του ρεκόρ που υποδηλώνουν ότι το αυτοκίνητο ίσως δεν έφτασε ποτέ την ταχύτητα που ισχυρίζεται η SSC.

Η SSC δήλωσε ότι, αν και το βίντεο με την τηλεμετρία δεν ταιριάζουν, οι αριθμοί επιβεβαιώθηκαν από την εταιρεία δεδομένων και μετρήσεων Dewetron. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Dewetron δεν υποστήριξε τη δήλωση, ούτε επιβεβαιώνοντας ούτε διαψεύδοντας την SSC. Αυτές οι εξελίξεις ώθησαν την SSC να αποφασίσει να ξανακάνει το ρεκόρ, αυτή την φορά με περισσότερες κάμερες, περισσότερα εργαλεία μέτρησης ταχύτητας και περισσότερους μάρτυρες.

Αυτό σημαίνει πως, τυπικά, η Koenigsegg  Αgera RS κατέχει ακόμα τον θρόνο του πιο γρήγορου αυτοκινήτου παραγωγής στον κόσμο. Εάν όμως  το Tuatara είναι τόσο γρήγορο όσο ισχυρίζεται η SSC, σύντομα θα έχουμε νέο βασιλιά.
 

MIKRA VANS LEASING
VW CRAFTER LEASEPRO