Best Seller: Ελλάδα Vs Ευρώπη

7.840 Επισκέψεις στο άρθρο (3/11/2018)

Ελλάδα Vs. Ευρώπη: Τι αγοράζουμε εμείς και τι εκείνοι; Ποια είναι τα best seller σε κάθε κατηγορία;

Ποιά είναι τα δημοφιλή μοντέλα στην Ελλάδα ανά κατηγορία και ποιά στην υπόλοιπη Ευρώπη; Τι αρέσει σε εμάς και τι στους άλλους Ευρωπαίους; Που συμφωνούμε και που όχι και γιατί;
 
Πόσο «ειδική» είναι η αγορά της Ελλάδας; Κάθε τόσο εμφανίζεται αυτή η λέξη, «ιδιαίτερη» που περιγράφει την ελληνική αγορά. Ισχύει τελικά αυτή η ιδιαιτερότητα; Ας δούμε τι πουλάει εδώ και τι εκεί ανά κατηγορία.
 
Μίνι
Ελλάδα: Fiat Panda
Ευρώπη: Fiat 500
 
Εμφανώς η Fiat έχει την κατηγορία στο τσεπάκι της. Στην Ελλάδα το 500 κάνει το ένα τέταρτο των πωλήσεων του Panda, με το τελευταίο να προτιμάται λόγω της αυξημένης χρηστικότητάς του. Τα premium στοιχεία αλλά και η τιμή του 500 μπορεί να μην πτοούν τους Ευρωπαίους, κάνουν όμως αίσθηση στους Έλληνες. Και φυσικά το Panda κάνει και εταιρικές πωλήσεις στην Ελλάδα.
 
Μικρά
Ελλάδα: Toyota Yaris
Ευρώπη: Renault Clio
 
Η αγάπη της ελληνικής αγοράς για την Toyota δεν είναι νέα. Το Yaris σε όλες του τις γενιές έχει υπάρξει σημείο αναφοράς και κρατάει την αξία μεταπώλησης ψηλά. Έχει την καλύτερη φήμη αξιοπιστίας και εξυπηρέτησης μετά την αγορά και είναι η πρώτη σκέψη για αγορά μικρού, αν και ο ανταγωνισμός το κυνηγάει από κοντά. Για την Ευρώπη πάλι, η σχεδίαση και οι διαστάσεις του Clio το κάνουν ιδανικό δεύτερο αυτοκίνητο, ενώ κάνει σημαντικές πωλήσεις και ως εταιρικό.
 
Μικρομεσαία
Ελλάδα: Opel Astra
Ευρώπη: VW Golf
 
Η Opel έχει παραδοσιακά δυνατή παρουσία στην Ελλάδα και το Astra κερδίζει με απόσταση τη μάχη στα μικρομεσαία μέχρι τώρα το 2018, έχοντας 1/3 περισσότερες πωλήσεις από το Golf στην Ελλάδα, όπου βρίσκεται μόλις στην 5η θέση πίσω από Tipo, A-Class και Auris. Στην Ευρώπη πάντως το προτιμούν, παρότι πιο τσιμπημένο σε τιμή από το Astra, αφού έχει τον τίτλο του “καλό σε όλα” κι ας μην ξεχωρίζει κάπου.
 
Μεσαία
Ελλάδα: Skoda Octavia
Ευρώπη: VW Passat
 
Με τη μεσαία κατηγορία να συρρικνώνεται παντού, στην Ελλάδα ουσιαστικά μόνο ένα μοντέλο πουλάει, η Octavia, με νούμερα ίσα με όλον τον άλλον ανταγωνισμό αθροισμένο. Τιμή, μέγεθος, αξιοπιστία, εκδόσεις είναι τα σημαντικά στοιχεία που κάνουν την Octavia best seller. Στην υπόλοιπη Ευρώπη, το Passat, το αδελφό μοντέλο της Octavia από τη VW, έχει τα σκήπτρα, και πάλι χάρη κυρίως στις εταιρικές πωλήσεις και το λήζινγκ όπου η VW είναι ιδιαίτερα επιθετική τιμολογιακά.
 
Εσείς που βρίσκεστε; Είστε Έλληνας ή Ευρωπαίος στα γούστα σας; Ποιο μοντέλο από αυτά θα αγοράζατε και ποιό θα πιστεύατε ότι είναι πιο πάνω στις προτιμήσεις σας;

Hyundai
vw