Δ. Αθηναίων: Τέλος στο παράνομο παρκάρισμα με έξυπνους αισθητήρες
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δ. Αθηναίων: Τέλος στο παράνομο παρκάρισμα με έξυπνους αισθητήρες

2.432 Επισκέψεις στο άρθρο (20/1/2022)

Τέλος στην παράνομη στάθμευση των οχημάτων μέσα στην πόλη, επιδιώκει να βάλει ο Δήμος Αθηναίων επιστρατεύοντας ένα νέο σύστημα με αισθητήρες που θα ενημερώνουν ακαριαία τις αρχές!

Αισθητήρες θα ειδοποιούν για παράνομη στάθμευση

Ένα νέο σύστημα μέσω του οποίου θα αποτραπεί η παράνομη και αντικοινωνική στάθμευση των οχημάτων μέσα στην πόλη, φέρνει ο Δήμος Αθηναίων, μέσω της εγκατάστασης «έξυπνων» αισθητήρων σε διαβάσεις και ράμπες ΑμεΑ  και ενός πρωτοποριακού συστήματος ελέγχου των παραβάσεων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

830 αισθητήρες έχουν τοποθετηθεί μέχρι στιγμής

Το ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα αποτρεπτικής στάθμευσης, το οποίο σχεδίασε και ανέπτυξε η Εταιρεία Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων του Δήμου Αθηναίων (ΔΑΕΜ Α.Ε.) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση της Δημοτικής Αστυνομίας μπαίνει σταδιακά σε εφαρμογή. Μέχρι στιγμής, 830 αισθητήρες έχουν εγκατασταθεί σε διαβάσεις και ράμπες ΑμεΑ -από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, το Κολωνάκι και την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα, το Κουκάκι και το Παγκράτι- με στόχο να εντοπίσουν οχήματα που σταθμεύουν παράνομα πάνω σε αυτές.

Πώς λειτουργούν οι αισθητήρες

Κάθε αισθητήρας εμφανίζεται σε ηλεκτρονικό χάρτη του Κεντρικού Συστήματος Διαχείρισης Παραβάσεων της Δημοτικής Αστυνομίας. Μέσω της πλατφόρμας λαμβάνονται δεδομένα τα οποία «ενημερώνουν» για την κατάσταση των αισθητήρων και ουσιαστικά για την κατάληψη της διάβασης ή ράμπας από κάποιο όχημα. Με αυτόν τον τρόπο, το κέντρο επιχειρήσεων της Δημοτικής Αστυνομίας ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για τις παραβάσεις. Αυτόματα, μέσω φορητών συσκευών, ενημερώνονται και οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι βρίσκονται σε ακτίνα 500 μέτρων από το σημείο της παράβασης. Τα δεδομένα που συλλέγονται, δίνουν τη δυνατότητα στη Δημοτική Αστυνομία να οργανώσει αποτελεσματικά τον επιχειρησιακό της σχεδιασμό στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας.