Το αποτέλεσμα αυτό αποκαλύφθηκε από μία έρευνα που διεξήχθη από την συμμαχία εταιρειών PAVE.

Δεν γίνονται «Αμερικανάκια» με τα αυτόνομα

1.738 Επισκέψεις στο άρθρο (21/5/2020)

Μπορεί στη χώρα μας να έχει επικρατήσει η άποψη πως οι πολίτες των ΗΠΑ είναι ευκολόπιστοι και αλαφροκέφαλοι, όμως ακόμα και να ισχύει κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν έχει εφαρμογή στις αυτόνομες τεχνολογίες οδήγησης.


Το αποτέλεσμα αυτό αποκαλύφθηκε από μία έρευνα που διεξήχθη από την συμμαχία εταιρειών PAVE (Partners for Automated Vehicle Education), η οποία στοχεύει στη βελτίωση της κατανόησης από το κοινό αναφορικά με αυτόνομα οχήματα. Έτσι η PAVE στις αρχές του 2020 προχώρησε στη διεξαγωγή μίας δημοσκόπησης 1.200 ενηλίκων στις ΗΠΑ προκειμένου να γνωρίσει καλύτερα τις απόψεις τους για τις  τρέχουσες αυτόνομες τεχνολογίες οχημάτων.
 
Σχεδόν 3 στους 4 ερωτηθέντες πιστεύουν ότι η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης δεν είναι έτοιμη για να εισαχθεί, ενώ το 48% είπε ότι δεν θα πλήρωνε ποτέ για να μετακινηθεί έστω και για μία φορά με αυτόνομο όχημα. Παράλληλα μόλις το 34% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα πλεονεκτήματα των αυτόνομων οχημάτων υπερτερούν των πιθανών μειονεκτημάτων και μόλις το 18% θα ήταν πρόθυμο να μπει σε μια λίστα αναμονής για ένα αυτόνομο όχημα.
 
Το ευχάριστο μήνυμα ήρθε από ένα 58% που δήλωσε πως τα αυτόνομα οχήματα θα είναι ασφαλή σε 10 χρόνια, ενώ στον αντίποδα το 20% πιστεύει ότι ποτέ δεν πρόκειται να καταστούν ασφαλή.
 
Από κει και πέρα το 75% των αμερικανών που έχουν στην κατοχή τους οχήματα με ημιαυτόνομες τεχνολογίες οδήγησης δήλωσε ανυπόμονο για να δει τι καινούργια συστήματα ασφαλείας θα υπάρχουν στο επόμενο αυτοκίνητο που θα αγοράσουν. Τέλος, οι ίδιοι υπογράμμισαν πως θα αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια στο δρόμο όταν θα ξέρουν πως τα υπόλοιπα οχήματα είναι εξοπλισμένα με βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας.
 
«Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας επιβεβαιώνουν ότι τα αυτόνομα οχήματα αντιμετωπίζουν μείζονες προκλήσεις και ότι η εκπαίδευση και η προσέγγιση του κοινού είναι τα κλειδιά για τη βελτίωση της εμπιστοσύνης», δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια της συμμαχίας PAVE, Tara Andringa.  

Mercedes
moto