Ρετρό αλλά και μοντέρνα η Jaguar XJ Coupé της Carlex
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ρετρό αλλά και μοντέρνα η Jaguar XJ Coupé της Carlex

4.048 Επισκέψεις στο άρθρο (24/11/2021)

Η Carlex Design παρουσίασε την XJC, μια εκτενώς τροποποιημένη Jaguar XJ Coupé, που διατηρεί τα στοιχεία που την έκαναν γνωστή αλλά την ίδια στιγμή γίνεται πιο φαντασμαγορική από ποτέ.

Nέα εμφάνιση για την πάντα ελκυστική Jaguar XJ Coupé 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Το νέο της restomod αυτοκίνητο παρουσίασε η Carlex Design κάτω από το όνομα XJC. Το αυτοκίνητο είναι βασισμένο στην δίθυρη Jaguar XJ Coupe που λανσαρίστηκε το 1973. Ανάμεσα στο 1975 και  το 1978, η βρετανική εταιρεία κατασκεύασε συνολικά 10.487 μονάδες της XJ Coupe, που θεωρείται πως είναι ένα από τα πιο όμορφα μοντέλα που έβαλε ποτέ σε παραγωγή η Jaguar.
 

Μεγάλες ζάντες, ενισχυμένοι θόλοι και μικρή απόσταση από το έδαφος

Η Carlex προχώρησε αναμφίβολα σε μεγάλες τροποποιήσεις, αφού όπως βλέπουμε ενίσχυσε σε μεγάλο βαθμό τους θόλους πάνω από τους τροχούς, οι οποίοι με την σειρά τους είναι πλέον έχουν αυξηθεί σε μέγεθος και είναι τυλιγμένοι σε ελαστικά επιδόσεων Yokohama. To αυτοκίνητο εξοπλίζεται επίσης με νέα ανάρτηση που μειώνει τη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος.
 

Φώτα «τουρμπίνες» και τέσσερις απολήξεις εξάτμισης

Ο πρόβολος είναι επίσης σημαντικά ανασχεδιασμένος, αφού η γρίλια έχει πλέον νέο σχήμα και νέο αεραγωγό χαμηλά, φαντασμαγορικά φωτιστικά σώματα LED που μοιάζουν με τουρμπίνες και πιο λεπτό προφυλακτήρα μπροστά. Το πίσω μέρος χαρακτηρίζεται από διακριτικό πίσω προφυλακτήρα, μαύρα φωτιστικά σώματα και σπορτίφ διαχύτη πάνω στον οποίο ενσωματώνονται οι τέσσερις απολήξεις του συστήματος εξάτμισης. Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο στο παραδοσιακό British Racing Green χρώμα αλλά έχει πάνω του επίσης αρκετές λεπτομέρειες χρωμίου.
 

Ρετρό αλλά και πολυτελής η καμπίνα

Το εσωτερικό είναι επενδυμένο με καφέ δέρμα υψηλής ποιότητας, ξύλο και μέταλλο, την στιγμή που δεν υπάρχει ούτε ίχνος πλαστικού. Ο πίνακας οργάνων, τα καθίσματα και το τιμόνι φαίνεται πως είναι καινούρια, ωστόσο η Carlex αναφέρει πως δεν εγκατέστησε  στο αυτοκίνητο κάποια οθόνη, ώστε να διατηρήσει έντονο το ρετρό στοιχείο στην καμπίνα.
 

Με V8 μοτέρ 400 ίππων 

Ενώ το «μαμίσιο» XJ Coupe έβγαινε από τις γραμμές παραγωγή είτε με 6κύλινδρο μοτέρ 4,2 λίτρων είτε με έναν V12 5,3 λίτρων, η Carlex έδωσε στο αυτοκίνητο ένα πιο ισχυρό V8 μοτέρ απόδοσης 400 ίππων, άγνωστης «προέλευσης», που συνδυάζεται με νέο κιβώτιο που στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς. Το αυτοκίνητο «φοράει» επίσης νέα δυνατά φρένα, καινούρια ανάρτηση αλλά και μια rollbar που βελτιώνει την ακαμψία του αυτοκινήτου.

Η Carlex έχει ήδη ξεκινήσει να εργάζεται πάνω στα τρία πρώτα αυτοκίνητα, με τα δύο από αυτά να λέγεται πως έχουν ήδη πουληθεί.
 
 Τι αμαξάρα είναι αυτή;
- Μεγάλες ζάντες, ενισχυμένοι θόλοι και μικρή απόσταση από το έδαφος
- Φώτα «τουρμπίνες» και τέσσερις απολήξεις εξάτμισης
- Ρετρό αλλά και πολυτελής η καμπίνα
- Με V8 μοτέρ 400 ίππων 
Θα θελες έναν τέτοιο ιαγουάρο στο γκαράζ σου;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

PEIRAIOS LEASING
test center