3 φωτογραφίες »

Ψηφιακό σχέδιο που δείχνει πως θα μοιάζει το επόμενο Honda Civic Type R.

Δεν θα γίνει υβριδικό το επόμενο Honda Civic Type R

6.527 Επισκέψεις στο άρθρο (12/1/2021)

Με νύχια και με δόντια θα κρατήσει η Honda το Civic Type R μακριά από τον ηλεκτρισμό. Η εταιρεία θέλει να εξηλεκτρίσει ολόκληρη την γκάμα της αλλά όχι το hot-hatch, που θα παραμείνει βενζινοκίνητο. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.

HONDA: Ηλεκτρισμένη γκάμα σε όλα τα μοντέλα


Οι περισσότερες εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων που πωλούν τα αυτοκίνητά τους στην Ευρώπη έχουν αναγκαστεί να εξηλεκτρίσουν τα μοντέλα τους με σκοπό να αποφύγουν τα βαριά πρόστιμα που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στα αυτοκίνητα που εκπέμπουν μεγαλύτερο μέσο όρο ρύπων από το επιτρεπόμενο.

Έτσι λοιπόν, η Honda δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό από το να προσφέρει νέες υβριδικές εκδόσεις στα μοντέλα της και να αναπτύξει μια γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Με μια μόνο εξαίρεση. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από διεθνή μέσα, η Honda σκοπεύει να κρατήσει το Honda Civic Type R μακριά από τον ηλεκτρισμό, ώστε να αποτελέσει το μόνο της μοντέλο που θα εξοπλίζεται μόνο με μοτέρ βενζίνης.

Παρά τις φήμες που ήθελαν που hot hatch γίνεται υβριδικό, τετρακίνητο και με 400 άλογα, οι πληροφορίες που έρχονται στο φως αναφέρουν πως το Civic Type R θα έχει ξανά κάτω από το καπό το 2λιτρο turbo μοτέρ βενζίνης με ισχύ ελαφρώς πάνω από τα 320 άλογα που αποδίδει η τωρινή γενιά ενώ θα είναι για μια ακόμη φορά εμπροσθιοκίνητο. Επίσης, η Honda έχει επιβεβαιώσει πως το θα συνεχίσει να προσφέρει στο μοντέλο χειροκίνητο κιβώτιο ενώ αναφέρει πως αναπτύσσει «μια σειρά από βελτιώσεις» που θα το κάνουν πιο αποδοτικό και γρήγορο σε σχέση με το τωρινό αυτοκίνητο.

Το Civic επόμενης γενιάς έχει ήδη κάνει ντεμπούτο σε μορφή concept και αποκλειστικά σε σεντάν έκδοση. Το μοντέλο παραγωγής θα παρουσιαστεί μέσα στους επόμενους μήνες και μαζί του θα αποκαλυφθεί και η Type R έκδοση.
 

Διαβάστε περισσότερα για το HONDA CIVIC