• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Δίπλωμα οδήγησης: Ηλεκτρονικά η ανανέωση, έρχεται ψηφιακό πορτοφόλι

Δίπλωμα οδήγησης: Ηλεκτρονικά η ανανέωση, έρχεται ψηφιακό πορτοφόλι

1.587 Επισκέψεις στο άρθρο (6/12/2021)

Μέσα στην βδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για να ξεκινήσουν οι online ανανεώσεις των διπλωμάτων οδήγησης, όπως δήλωσε ο ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερακκάκης.

Online η ανανέωση των διπλωμάτων - Δημιουργείται ψηφιακό πορτοφόλι

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ψηφιακά θα γίνεται σύντομα η ανανέωση του διπλώματος οδήγησης, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερακκάκης. Ο υπουργός ανέφερε επίσης πως θα δημιουργηθεί και ένα ψηφιακό πορτοφόλι μέσα στο οποίο θα υπάρχει η ταυτότητα, η άδεια οδήγησης αλλά και άλλα έγγραφα όπως το βιβλιάριο υγείας.

Ανοίγει η πλατφόρμα για τις ανανεώσεις, θα γίνονται όλα ψηφιακά

Όσον αφορά την ανανέωση του διπλώματος, ο κ. Πιερρακάκης επεσήμανε ότι η πλατφόρμα θα ξεκινήσει να λειτουργεί μέσα στη βδομάδα. Ειδικότερα, ανέλυσε πως θα γίνονται περίπου 210.000 ανανεώσεις τον χρόνο μέσα από την πλατφόρμα, καθώς χρειάζεται να ανανεώνονται περιοδικά οι άδειες των άνω των 65 ετών κάθε τρία χρόνια, αυτές των άνω των 80 ετών κάθε δυο χρόνια και αυτές των επαγγελματιών κάθε πέντε χρόνια. Ο υπουργός υπογράμμισε πως «όλη η διαδικασία πλέον θα γίνεται μέσω πλατφόρμας, θα συναντά κάποιος τους γιατρούς για τις απαιτούμενες εξετάσεις, αλλά όλα θα γίνονται με sms κι ενημέρωση για την πορεία της αίτησης με τρόπο ψηφιακά σχεδιασμένο».

Το ψηφιακό πορτοφόλι θα περιλαμβάνει ταυτότητα, άδεια και βιβλιάριο υγείας

Ο υπουργός τόνισε επίσης ότι θα δημιουργηθεί ένα ψηφιακό πορτοφόλι που θα περιλαμβάνει την ταυτότητα, την άδεια οδήγησης αλλά και το βιβλιάριο υγείας του κατόχου ή των παιδιών του. «Το κινητό μας μετατρέπεται σε στοιχείο ταυτοποίησής μας και τα στοιχεία ταυτοποίησης γενικά είναι χρήσιμο να νοούνται ως υπηρεσίες. Αυτό που θα κάνουμε είναι να φτιάξουμε μια στοχευμένη υπηρεσία με τις υφιστάμενες ταυτότητες και τα διπλώματα οδήγησης και να τα προσθέσουμε στο wallet των κινητών. Η ιδέα είναι να έχουμε μια εφαρμογή ψηφιακού πορτοφολιού, wallet, ώστε να διευκολύνεται ο πολίτης με έναν ασφαλή τρόπο να έχει αυτά τα στοιχεία και μάλιστα με πρόσθετες μέριμνες προσωπικών δεδομένων».

Tέλος η χαρτούρα και τα… γρηγορόσημα!
- Μόνο online οι ανανεώσεις των διπλωμάτων
- Ανοίγει σύντομα η πλατφόρμα
- Δημιουργείται και ψηφιακό πορτοφόλι που θα περιλαμβάνει ταυτότητα, άδεια και βιβλιάριο υγείας
Λέτε να μπει τέλος στα εκτός λογικής παράβολα και τα «γρηγορόσημα»;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »