Το εσωτερικό του Α1 είναι ποιοτικό σε κατασκευή και μοντέρνο σε σχεδίαση, ενώ εργονομικά σφάλματα δεν θα αντιμετωπίσουν ο οδηγός και οι επιβάτες.

Εσωτερικό-Χώροι

29.014 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/8/2013

Το εσωτερικό του Audi A1 Sportback ξεχωρίζει με την καλή ποιότητα κατασκευής και τη μοντέρνα σχεδίασή του. Συγκεκριμένα, καμπύλες επιφάνειες χαρακτηρίζουν το ταμπλό, το οποίο εντυπωσιάζει με την υψηλή ποιότητα του αφρώδους υλικού από το οποίο είναι ολόκληρο κατασκευασμένο από άκρη σε άκρη, όπως επίσης και με την στιβαρή του συναρμογή, αφού δίνει την αίσθηση ότι είναι «πακτωμένο». 


Στα θετικά γνωρίσματα του εσωτερικού συγκαταλέγονται ακόμα η πολύ καλή εργονομία που προσφέρουν τα επιμέρους χειριστήρια και η εύκολη εύρεση της καλής θέσης οδήγησης, με τα πολλαπλών ρυθμίσεων τιμόνι και κάθισμα.
Στον τομέα των χώρων και ειδικότερα στο πίσω τμήμα της καμπίνας, 2 ενήλικα άτομα δε θα νιώσουν άνετα. Καταρχάς, η όρθια θέση της πλάτης του πίσω καθίσματος είναι λίγο κουραστική, ενώ ο αέρας για τα πόδια είναι λιγοστός. Καλύτερα είναι τα πράγματα (σε σχέση με το 3θυρο Α1) στο χώρο για τα κεφάλια. Επίσης ο «τετραγωνισμένος» και με μεγάλο άνοιγμα χώρος αποσκευών παρέμεινε στα 270 λτ.