16 φωτογραφίες »

Δοκιμή: Audi RS Q3 Sportback

31.183 Επισκέψεις στο άρθρο (30/3/2021)

H κορυφαία έκδοση του Q3 αποδίδει πλέον 400 ίππους και εντυπωσιάζει με την εικόνα του, την τεχνολογία και φυσικά με τις επιδόσεις του. Ένα όπλο μεγάλου βεληνεκούς από εκείνα που μας έχει συνηθίσει η Audi.


Λίγο πριν την έλευση του κορυφαίου A3 η Audi βάζει τα μηχανικά του μέρη στην SUV έκδοσή του και κάνει για άλλη μια φορά επίδειξη ισχύος μέσα από το επιβλητικό και όμορφο αμάξωμα της Sportback έκδοσής του. Αυτό βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται στο Q3, αφού έκδοση RS υπήρχε και στην προηγούμενη γενιά του, ωστόσο η απόδοσή της ήταν στους 360 ίππους. Τώρα ο 2,5 λίτρων κινητήρας του αποδίδει 400 ίππους και συνδυάζεται τόσο με την κανονική όσο και με την εντυπωσιακή Sportback έκδοση. Mε τιμή από 91.780 ευρώ για την πρώτη και από 95.650 για την Sportback έκδοση, καθίσταται σαφές πως μιλάμε για μια ειδική περίπτωση με αντίστοιχα ειδικό βάρος, που εκφράζει στο μέγιστο βαθμό την premium φιλοσοφία και εικόνα της Audi αλλά και την ικανότητά της στην κατασκευή υψηλών επιδόσεων μοντέλων. 

Εμφάνιση: Κάτι αλλάζει
Είναι πλέον εμφανές πως η Audi έχει αλλάξει σχεδιαστική ρότα σε όλα τα μοντέλα της με πιο επιθετικές και όμορφες γραμμές, κάτι που έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία στις top εκδόσεις τους. Oι RS λοιπόν πλέον και είναι και δείχνουν πιο δυναμικές ξεχωρίζοντας αρκετά από τις συμβατικές που στηρίζονται, κάτι που ισχύει στον μέγιστο βαθμό στην περίπτωση του RS Q3 Sportback. Μπορεί αυτό έτσι να ακολουθεί τις εντυπωσιακές σπορ γραμμές του αμαξώματος, είναι απίθανο όμως να το μπερδέψει κανείς με τα συμβατικά Sportback Q3. Aρχικά η εμπρόσθια singleframe μάσκα έχει μεγαλώσει και έχει μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα, ενώ αντίστοιχα έχουν μεγαλώσει και οι αεραγωγοί στον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα. Στο πίσω μέρος συναντάμε έναν όμορφο διαχύτη ο οποίος φιλοξενεί τις δύο οβάλ μπούκες των εξατμίσεων και τις βασικές αλλαγές συμπληρώνουν οι ζάντες των 20 ή 21 ιντσών που ενισχύουν την macho εικόνα αυτού του Q3.

Εσωτερικό-Χώροι: Κορυφαίο σε ποιότητα και εικόνα, ελαφρώς πιο σπορ σε διάθεση 
To εσωτερικό του Audi RS Q3 χωρίς να διαφέρει σημαντικά από των απλών εκδόσεων, παρουσιάζει ένα συγκρατημένα πιο σπορ ύφος μέσω των λεπτομερειών της σχεδίασης αλλά και των εξαιρετικών σε στήριξη καθισμάτων της έκδοσης. Ο διάκοσμος παραμένει ιδιαίτερα high-tech και κορυφαίος ποιοτικά, με ακριβά καλής ποιότητας υλικά να βρίσκονται σε όλα τα μέρη του. Κορυφαίο είναι φυσικά και το επίπεδο συναρμολόγησης και φινιρίσματος, ενώ την εικόνα του συμπληρώνει η πλούσια γκάμα συστημάτων άνεσης και υποβοήθησης που διαθέτει. Σε επίπεδο χώρων, δεν παρουσιάζει διαφορές σε σχέση με τις συμβατικές του Sportback εκδόσεις με οριακά επαρκή χώρο για τα κεφάλια των πίσω αλλά ικανοποιητικό για τα πόδια και τις αποσκευές τους (530 λίτρα ο σχετικός χώρος), ενώ παραμένει η πρακτικότητα που χαρίζει το πίσω συρόμενο κάθισμα και σε αυτή την έκδοση.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Mercedes
moto