Ο ανταγωνιστής: Μercedes EQC

38.806 Επισκέψεις στο άρθρο (20/9/2019)

Στο ίδιο τερέν…
Βασικότερος ανταγωνιστής του Audi e-Τron είναι η Mercedes EQC, η οποία είναι διαθέσιμη για παραγγελίες στην Ελλάδα με τιμή 79.360 ευρώ και την οποία είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε πρόσφατα στο εξωτερικό.

Πιο διακριτική εμφανισιακά από το Audi e-Tron αλλά με σαφείς ηλεκτρικές «πινελιές», ελαφρώς μικρότερη σε εξωτερικές διαστάσεις (4,76 μέτρα) και εσωτερικούς χώρους (500 λτ. πορτ-μπαγκάζ), αλλά με αντίστοιχη ηλεκτρική φιλοσοφία και επιδόσεις, η Mercedes EQC θα βάλει δύσκολα στο Audi.

Οι επιδόσεις της, χάρη στους 408 συνδυαστικούς ίππους, είναι εξίσου συναρπαστικές (0-100 χλμ./ώρα σε 5,1 δλ.), ενώ η αυτονομία στα χαρτιά είναι αντίστοιχη. Στην πράξη βέβαια και στα δύο μοντέλα θα γράψεις κάτω από 400 χλμ.. Οδηγικά, η EQC ξεχωρίζει με την ποιότητα κύλισης, ωστόσο το e-Tron εντυπωσιάζει περισσότερο με τον τρόπο που στρίβει, παρότι η EQC κρύβει περίτεχνα τα 2.495 κιλά βάρους της. Επίσης, μας άρεσαν τα περισσότερα επίπεδα ανάκτησης ενέργειας που διαθέτει η EQC (4 έναντι 3), αλλά θα θέλαμε το εξελιγμένο σύστημα cruise control του e-tron. Περισσότερα φυσικά, όταν γίνει και η επίσημη δοκιμή στην Ελλάδα…

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

LINGLONG VS TRAZANO
test center