7 φωτογραφίες »

Κινητήρας, οδική συμπεριφορά & η γνώμη μας

38.341 Επισκέψεις στο άρθρο (8/5/2021)

Κινητήρας – Eπιδόσεις: Με 110 ίππους και 6τάχυτο κιβώτιο
H έκδοση C-Series του Citroen C3 Aircross συνδυάζεται και με τα τρία μηχανικά σύνολα της υπόλοιπης γκάμας, δηλαδή με τον 1,2 PureTech κινητήρα βενζίνης των 110 ίππων και τον 1,5 λίτρων BlueHDi πετρελαιοκινητήρα με απόδοση 100 ίππων σε χειροκίνητη και 120 ίππους στην αυτόματη έκδοσή του. Η έκδοση της δοκιμής είναι αυτή με τον κινητήρα βενζίνης PureTech των 110 ίππων, ο οποίος όπως τον έχουμε δει και σε άλλες εκδόσεις του C3 Aircross προσφέρει καλές επιδόσεις και συνεργάζεται άψογα με το 6τάχυτο κιβώτιο αν και αυτό έχει ελαφρώς ξύλινη αίσθηση, ενώ διακρίνεται και για τη χαμηλή του κατανάλωση. Πιο συγκεκριμένα αυτή διατηρείται σχετικά εύκολα κάτω από τα 7,0 λτ./100 χλμ. με μέση τιμή σε πραγματικές συνθήκες τα 6,8 λτ./100 χλμ.. 

Στο δρόμο: ¶νετο και ευχάριστο εντός και εκτός
Χωρίς διαφορές στο κομμάτι της ανάρτησης και αυτή η έκδοση του C3 Aircross χαρακτηρίζεται από την κορυφαία άνεση που προσφέρει στο δρόμο. Αντίστοιχα ευχάριστο και ικανό είναι το μοντέλο και σε πιο γρήγορες διαδρομές, με τις σχετικά αυξημένες κλίσεις του αμαξώματος να μην επηρεάζουν την ουδετερότητά του. Τέλος, τόσο η αίσθηση από το σύστημα διεύθυνσης, όσο και η αντίστοιχη από τα φρένα ικανοποιούν απόλυτα, όπως ικανοποιεί και η εικόνα του σε εκτός δρόμου πατημένες διαδρομές. 

Η γνώμη μας 
H έκδοση C-Series του C3 Aircross είναι μια ιδιαίτερα ξεχωριστή στις λεπτομέρειές της έκδοση που δίνει στο compact μοντέλο της Citroen έναν πιο νεανικό και ευχάριστο χαρακτήρα. Αυτό φυσικά οφείλεται και στον συνδυασμό της με τα ήδη γνωστά και θετικά στοιχεία του όπως τους χώρους και την πρακτικότητα που προσφέρει, τον ικανό κινητήρα και το άνετο οδηγικό του προφίλ. Η τιμή του αναλογικά με όλα τα παραπάνω αλλά και δεδομένου και του εξοπλισμού του λοιπόν, είναι εξαιρετική.  

+ Εμφάνιση, χώροι, πρακτικότητα, ποιότητα κατασκευής, άνεση, ορατότητα, εξοπλισμός-τιμή, χαρακτηριστικά έκδοσης
- Σκληρά πλαστικά στο εσωτερικό, αίσθηση κιβωτίου

Προηγούμενη

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

SPRING SEAT
citroen