14 φωτογραφίες »

Δοκιμή: Dacia Duster LPG

93.130 Επισκέψεις στο άρθρο (5/5/2021)

Το πραγματικό SUV με την πραγματική οικονομία: H Dacia ενισχύει τον Value for money χαρακτήρα του Duster με την υγραεριοκίνητη έκδοσή του που «καίει» 6,3 ευρώ/100 χλμ.


Το Duster είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα της αγοράς των μικρομεσαίων SUV (σ.σ στην 4η θέση των πωλήσεων το 2020) και το πιο δυνατό χαρτί της Dacia σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο ικανός του χαρακτήρας σε συνδυασμό με τις ελκυστικές του τιμές το καθιστούν ιδιαίτερα αγαπητό, ενώ διακρίνεται επιπλέον για τους χώρους του, την άνεση που προσφέρει και την πλούσια γκάμα του. Αυτή πλαισιώνεται τώρα από την πιο οικονομική στην χρήση έκδοση LPG, η οποία συνδυάζει τον 1,0 λίτρου TCe κινητήρα με εργοστασιακό κιτ υγραερίου που καλύπτεται βεβαίως με 5 χρόνια εργοστασιακής εγγύησης. Με το κόστος καυσίμου ανά λίτρο στα 0,744 ευρώ και τιμή αγοράς από τα 15.680 ευρώ, αυτή η έκδοση του Duster έρχεται να απογειώσει τον Value for money χαρακτήρα του.

Eμφάνιση: Καμία διαφορά σε εμφάνιση
Αισθητικά, το Duster LPG δεν διαφέρει από τις υπόλοιπες εκδόσεις του δημοφιλούς SUV παραμένοντας κομψό και ξεχωριστό προβάλλοντας άμεσα την εκτός δρόμου φιλοσοφία του μέσω της αυξημένης του απόστασης από το έδαφος (210 χλστ.) και τους κοντούς του προβόλους. Παράλληλα το μυώδες παρουσιαστικό του, η κυψελωτή μάσκα, τα φώτα ημέρας LED και οι αλουμινένιες μπάρες οροφής αποτελούν και σε αυτή την έκδοση τα κύρια γνωρίσματά της.

Εσωτερικό-Χώροι: Ικανοποιητικό σε ποιότητα και διάκοσμο, ευρύχωρο και πρακτικό
Καμία διαφορά δεν παρατηρείται στο εσωτερικό της έκδοσης διπλού καυσίμου του Dacia Duster, παραμένοντας έτσι ευχάριστο σε σχεδίαση και εξοπλισμό και χρηστικό. Μοναδική προσθήκη εδώ αποτελεί ο διακόπτης για την εναλλαγή και την ένδειξη του καυσίμου LPG αριστερά από τον οδηγό. Ποιοτικά παρά τα σκληρά πλαστικά ικανοποιεί και έχει προσεγμένο φινίρισμα, ενώ οι χώροι του παραμένουν πολύ καλοί για τους επιβάτες, ενώ και ο χώρος αποσκευών δεν έχει υποστεί καμία μείωση, προσφέροντας όγκο 445 λίτρων.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
DAF XF450
15.3 Toyota 1million