Η κατηγορία των fastback αυτοκινήτων γεννήθηκε στην Αμερική και συνοδεύει τα κουπέ για εμάς τους ευρωπαίους, μοντέλα.
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η κατηγορία των fastback αυτοκινήτων γεννήθηκε στην Αμερική και συνοδεύει τα κουπέ για εμάς τους ευρωπαίους, μοντέλα.

Πρώτη Δοκιμή: Νέο Hyundai i30 Fastback

45.421 Επισκέψεις στο άρθρο (27/3/2018)

Η Hyundai συμπληρώνει την γκάμα του μικρομεσαίου της i30, με την Fastback έκδοση αυτού. Μια 5θυρη με ξεχωριστά στοιχεία έκδοση που καινοτομεί για τα δεδομένα της κατηγορίας και επιτρέπει στην Hyundai να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον…

What is new

Η Fastback έκδοση του i30 είναι μια 5θυρη έκδοση με κουπέ χαρακτηριστικά στο πίσω μέρος που έχει και το όνομα αλλά και τη χάρη.

Η Fastback έκδοση του i30 είναι μια 5θυρη έκδοση με κουπέ χαρακτηριστικά στο πίσω μέρος που έχει και το όνομα αλλά και τη χάρη.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

- 5θυρο κουπέ
- Με 1,0 λτ. turbo κινητήρα 120 ίππων
- Καίει 7,4 λτ./100 χλμ.
- Τιμή από 17.650 (Style)

Η κατηγορία των fastback αυτοκινήτων γεννήθηκε στην Αμερική και συνοδεύει τα κουπέ για εμάς τους ευρωπαίους, μοντέλα. Στην περίπτωση της Hyundai αυτή η ονομασία αποδίδεται στην πιο κομψή και πιο εντυπωσιακή έκδοση του νέου i30. Μετά τις hatchback (τρίθυρες και 5θυρες) αλλά και την station wagon έκδοση (Estate), το i30 αποκτά και μια επιπλέον έκδοση αμαξώματος που δεν είναι σεντάν… αλλά δεν είναι και κουπέ. Η Fastback έκδοση του i30 είναι μια 5θυρη έκδοση με κουπέ χαρακτηριστικά στο πίσω μέρος που έχει και το όνομα αλλά και τη χάρη για να «αρέσει» και στις δύο όχθες του Ατλαντικού. 

Τολμηρή ιδέα, εξαιρετική υλοποίηση
Το i30 Fastback βασίζεται φυσικά στην έκδοση Hatchback του i30 από το οποίο ωστόσο είναι μεγαλύτερο σε μήκος κατά 115 χλστ. αλλά και πιο χαμηλό κατά 30 χλστ., με το μεταξόνιο και το πλάτος να παραμένουν ίδια (2.650 χλστ. και 1.795). Η Hyundai με την προσθήκη του i30 Fastback στην οικογένεια του i30, καταθέτει την δική της ξεχωριστή «άποψη» στην κατηγορία των μικρομεσαίων μοντέλων και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος αυτή η άποψη εκτός από διαφορετική, αρέσει. 

Συνολικά η σχεδίαση ακολουθεί στο εμπρός μέρος την λογική της σχεδίασης του ούτως ή άλλως δυναμικού i30 και στις υπόλοιπες εκδόσεις, ωστόσο το πίσω μέρος που είναι και το πιο χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου, κερδίζει τις εντυπώσεις σε όλα προσδίδοντάς του και μια πιο premium νότα. Στο μπροστινό μέρος το i30 Fastback μοιάζει αρκετά με τη τελευταία εκδοχή του i30, με τις διαφορές να επικεντρώνονται στα διαφορετικά φώτα ημέρας, που είναι ενσωματωμένα στον προφυλακτήρα, ο οποίος φέρει στα άκρα του μεγάλους αεραγωγούς. Από κει και πέρα μικρές είναι οι διαφορές στα μπροστινά φωτιστικά σώματα, ενώ στις άκρες του καπό υπάρχουν δυναμικές γραμμές που προσδίδουν μια πιο άγρια μορφή στο νέο μοντέλο. Στο πίσω μέρος ο σχεδιασμός του Fastback, είναι εντελώς διαφορετικός. Τα φωτιστικά σώματα είναι όμορφα και επιβλητικά σχεδιαστικά, τα οποία ξεκινούν από το πλαϊνό μέρος του αυτοκινήτου και καταλήγουν στο πορτμπαγκάζ, στο πάνω μέρος του οποίου φέρει μια ενσωματωμένη αεροτομή. Το μικρότερο πίσω παρμπρίζ και η κλίση της οροφής που «σβήνει» όμορφα πάνω σε αυτή την αεροτομή θυμίζουν έντονα premium κουπέ μοντέλα μεγαλύτερων κατηγοριών.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
skoda