Δοκιμή: Νέο Jeep Compass 4xe με 190 PS
18 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δοκιμή: Νέο Jeep Compass 4xe με 190 PS

48.693 Επισκέψεις στο άρθρο (24/1/2021)

New age Jeep: Η Jeep κάνει πράξη τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της με την plug-in έκδοση του Compass, το οποίο καταφέρνει να μπει με τον καλύτερο τρόπο μέσα στο πνεύμα της νέας εποχής.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


What is new
- H Plug-in έκδοση του Compass
- 190 άλογα, 0-100 σε 8,1 δλ.
- 38-40 χλμ. πραγματικής ηλ. αυτονομίας
- «Καίει» 0-5,5 λτ./100 χλμ.
- Από 44.500 ευρώ (με Eco Bonus)

Είναι γεγονός πως περιμέναμε νωρίτερα μια plug-in υβριδική πρόταση από την Jeep, την εταιρεία το όνομα της οποίας χαρακτήρισε μια ολόκληρη κατηγορία οχημάτων. Από την άλλη, το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Όπως και να έχει, η εμβληματική αμερικάνικη φίρμα ανοίγει το παράθυρο του εξηλεκτρισμού της γκάμας της με τις plug-in εκδόσεις του μικρού Renegade και του μικρομεσαίου Compass, που είναι πλέον διαθέσιμα στην ελληνική αγορά με τα διακριτικά 4xe και που χρησιμοποιούν τον ίδιο υβριδικό σύστημα κίνησης. To Auto Τρίτη δοκιμάζει πρώτο το πιο «πράσινο» Jeep Compass στην εκδοχή με τα 190 άλογα και την ηλεκτρική τετρακίνηση. Κατ` αρχήν, να κάνουμε τις συστάσεις. Το Jeep Compass το γνωρίζετε ήδη και σε αυτή τη γενιά του μας έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις με το συνολικό του «ύφος» και το σωστό SUV χαρακτήρα, ειδικά στην τρέχουσα ανανεωμένη εκδοχή του. Η Plug-in υβριδική έκδοση ελάχιστα διαφέρει σε εμφάνιση. Βασικά δε διαφέρει σε τίποτα, αφού χρειάζεται να είναι πολύ παρατηρητικός για να πιάσεις το μήνυμα του λογότυπου 4xe στο πίσω αριστερό μέρος και το μπλε φόντο στο όνομα της μάρκας και του μοντέλου. Έτσι το «πράσινο» Compass είναι το ίδιο καλοσχεδιασμένο και επιβλητικό και με τις συμβατικές εκδόσεις, τιμώντας τη θρυλική μάσκα με τις 7 κάθετες γρίλιες. 

Και πόσο κοστίζει;
Όπως όλα τα plug-in υβριδικά, έτσι και το Jeep Compass δεν το λες προσιτό. Η τιμή αγοράς των 44.500 ευρώ για τη έκδοση Limited των 190 ίππων προκύπτει μετά από 1.400 ευρώ έκπτωσης από το πρόγραμμα Eco Bonus, το οποίο συνοδεύεται από δωρεάν μεταλλικό χρώμα, δωρεάν easyWallbox, 4 χρόνια ή 160.000 χλμ. εργοστασιακή εγγύηση (8 χρόνια για τη μπαταρία) και 4 χρόνια οδική βοήθεια. Η «βασική» έκδοση Limited προσφέρει ένα πλήρες πακέτο προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS) που περιλαμβάνει εκτός των άλλων σύστημα αυτόνομης πέδησης και ενεργό σύστημα διατήρησης πορείας στη λωρίδα κυκλοφορίας. Παράλληλα στο εσωτερικό εκτός από τις συνήθεις ηλεκτρικές ευκολίες, η έκδοση Limited προσφέρει πλήρες πακέτο αυτοματισμών (φώτα, καθαριστήρες, μεγάλη σκάλα φώτων), αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, αλλά και το προηγμένο σύστημα πολυμέσων με την οθόνη αφής των 8,4 ιντσών που διαθέτει δυνατότητα mirroring μέσω των εφαρμογών Apple Car Play και Android Auto. Με απόδοση 240 ίππων προσφέρεται η έκδοση S (με 48.500 ευρώ τιμή καταλόγου) με πιο σπορτίφ χαρακτηριστικά και η Trailhawk (49.600 ευρώ τιμή καταλόγου), που έχει πιστοποίηση «Trail Rated», μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, καλύτερες γωνίες αναρρίχησης και μεταλλικές ποδιές αποτελώντας την απόλυτη off-road επιλογή. Πάντως όλες οι εκδόσεις του Jeep Compass 4xe (και το αντίστοιχου Renegade) έχουν εκπομπές CO2 κάτω από 50 γρ./χλμ., καθώς και Λιανικές Τιμές Προ Φόρων κάτω από τις €40.000, με αποτέλεσμα οι εταιρικοί χρήστες να απαλλάσσονται από την καταβολή φόρου χρήσης.
Συνέχεια του άρθρου >>>
NEO PROACE
skoda