2 φωτογραφίες »

Ισχυρός είναι ο ηλεκτροκινητήρας του e-Niro προσφέροντας πολύ καλές επιδόσεις, ενώ σε συνδυασμό με τις μπαταρίες των 64 kWh η αυτονομία του ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα σε μεικτές συνθήκες.

Κινητήρας: Με 204 PS & έως 455 χλμ. αυτονομίας

50.549 Επισκέψεις στο άρθρο (27/10/2020)

Το Kia e-Niro στην μεγαλύτερη και ισχυρότερη έκδοση που δοκιμάζουμε, εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 204 ίππων και 395 Nm ροπής (διαθέσιμη από μηδέν στροφές) και μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 64 kWh. Ο συνδυασμός είναι εξαιρετικός αφού τόσο η απόδοση είναι σε θέση να κινήσει κάτι παραπάνω από σβέλτα το βάρους 1.812 κιλών e-Niro με εντυπωσιακή αμεσότητα και τράβηγμα, αλλά και μέσω της ιδιαίτερα αυξημένης αυτονομίας που προσφέρει. Η Kia το αναφέρει το ηλεκτρικό σύστημα του e-Niro ως «επόμενης γενιάς» κάτι που ισχύει αν αναλογιστούμε πως με βάση της εργοστασιακές μετρήσεις στο πρότυπο WLTP προσφέρει αυτονομία έως 615 χλμ. σε αστικές συνθήκες και περισσότερα από 455 χλμ. σε μεικτές συνθήκες. Αυτή η αυτονομία μάλιστα επαληθεύεται και στην πράξη με πραγματική αυτονομία στην διάρκεια της δοκιμής μας παραπάνω από 400 χλμ. Αυτή εξαρτάται βέβαια και από την επιλογή του προγράμματος παραμετροποίησης (Eco, Eco+, Normal και Sport) καθώς και από την χρήση του συστήματος ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση που προσφέρει το κιβώτιο μιας σχέσης. Μέσω των paddles πίσω από το τιμόνι ο οδηγός ρυθμίζει τον βαθμό ανάκτησης με αποτέλεσμα να μπορεί να διαχειριστεί απόλυτα την αυτονομία και να καθορίσει την οδήγησή του. 

Φόρτιση και κατανάλωση
Μια πλήρης φόρτιση για το Kia e-Niro διαρκεί 31 ώρες από απλή οικιακή πρίζα και 10 ώρες από wallbox ισχύος 7,4 kW. Aπό ταχυφορτιστή 100 kW από το 20% έως το 80% της χωρητικότητας επαναφορτίζεται σε 42 λεπτά. Η πραγματική κατανάλωση κυμαίνεται από 18.2 έως 19.5 kWh.

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Mercedes
skoda