Ο γενικότερος χαρακτήρας αυτής της έκδοσης του πολυτελούς crossover, αποδεικνύει πως τα μοντέλα AMG είναι πολλά περισσότερα από απλώς ισχυρές εκδόσεις.

Η οδική συμπεριφορά της GLC 43 AMG είναι πολυδιάστατη και κυρίως πολύ πιο ευχάριστη από τις μικρότερες εκδόσεις της που τις χαρακτηρίζει ουδετερότητα.

Zoom σε λεπτομέρειες της Mercedes-AMG GLC 43 Coupe.

Zoom σε λεπτομέρειες της Mercedes-AMG GLC 43 Coupe.

Δοκιμή: Mercedes-AMG GLC 43 Coupé

20.652 Επισκέψεις στο άρθρο (26/11/2017)

Δεν είναι μόνον οι 367 ίπποι και τα λογότυπα της AMG που διαφοροποιούν αυτή την GLC Coupe από τις υπόλοιπες. Πίσω από αυτά κρύβεται μια ουσιαστική έκδοση με τον δικό της fun to drive χαρακτήρα.

Η προϊοντική επίθεση της Mercedes με σκοπό την ανάπτυξη των AMG μοντέλων της συνεχίζεται με σταθερούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια και συμπληρώνεται από εκδόσεις που έρχονται να καλύψουν και το παραμικρό κενό στην γκάμα τους. Η GLC AMG 43 είναι η βασική και μικρότερη από τις δύο εκδόσεις που φέρουν τα λογότυπα AMG για την GLC Coupe και δίνει στο όμορφο crossover έναν πιο σπορ χαρακτήρα χωρίς όμως να χάνει την φιλικότητά της στην καθημερινότητα και την πολυτέλεια που την χαρακτηρίζει. Αυτός ο χαρακτήρας διαμορφώνεται αρχικά από την εμφάνιση, μετέπειτα από τον ήχο και την απόκριση του κινητήρα και κιβωτίου, και στην πράξη περνάει από την ανάρτηση και τα φρένα για να συμπληρωθεί από την ρύθμιση της τετρακίνησης. 

Στο ήδη κομψό και ξεχωριστό «καλούπι» της κουπέ GLC έρχεται να προστεθεί το αισθητικό πακέτο της AMG το οποίο ναι μεν της χαρίζει ελαφρώς πιο δυναμικά χαρακτηριστικά, είναι όμως διακριτικό που δεν αλλοιώνει το εκλεπτυσμένο του τελικά προφίλ. Έτσι, η GLC 43 AMG παραμένει πολυτελής και επιβάλλεται μέσω του όγκου και των λεπτομερειών της εμφάνισής της, με την κουπέ σχεδίαση της οροφής να αποτελεί το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της. Όσον αφορά στην έκδοση AMG 43, αυτή ενσωματώνει νέους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και διπλές απολήξεις των εξατμίσεων πίσω, ενώ τα πλαϊνά μαρσπιέ και οι όμορφες ζάντες αλουμινίου ενισχύουν την σπορ εικόνα του. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

NEO TRANSPORTER
test center