• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Πιο αρμονικές αναλογίες πετυχαίνει η δεύτερη γενιά της CLA. Tα εμπρός φώτα είναι μακράν τα πιο επιβλητικά και όμορφα από όλες τις παραλλαγές του μοτίβου αυτού που έχουμε γνωρίσει στα μέχρι στιγμής μικρομεσαία της Mercedes.

Με το μήκος να φτάνει βέβαια τα 4.688 χλστ. καταλαβαίνει κανείς ότι πλέον η CLA αρχίζει να στριμώχνει λίγο τη C-Class, κάτι που το αντιλαμβάνεται κανείς και οπτικά. Έχεις δηλαδή διαρκώς την αίσθηση ότι, ίσως δε χρειάζεται να πας και πολύ πιο πάνω από πλευράς μεγέθους αν σε ενδιαφέρει ένα σεντάν πολυτελές αυτοκίνητο.

Παιχνίδι με τις πόρτες: είναι εμφανώς μικρές οι πίσω πόρτες ενώ, η απουσία πλαισίου δίνει έναν ξεχωριστό αισθητικό τόνο, τον οποίο εισπράττεις κάθε φορά που επιβιβάζεσαι στη CLA.

Δοκιμή: Νέα Mercedes-Benz CLA

Διαβάστηκε από 25240 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/6/2019
 

Μπόλικο ενδιαφέρον φαίνεται ότι συνεχίζει να συγκεντρώνει το τετράθυρο σχήμα κι ας δέχεται πλήθος επιθέσεων. Η Mercedes, με το δεύτερο μικρομεσαίο σεντάν της, χωρίς πλαίσιο στις πόρτες, δείχνει ότι ξέρει καλά τη συνταγή.

Kι εκεί που λες ότι, τα γούστα άλλαξαν, ο κόσμος θέλει μόνο SUV και το κλασσικό σεντάν πνέει εδώ και καιρό τα λοίσθια, αρχίζουν και πληθαίνουν οι προτάσεις των εταιρειών που κινούνται σε έναν τέτοιο, τετράθυρο σκοπό.

Οι πιο τακτικοί αναγνώστες θα έχουν προσέξει δοκιμές όπως το Peugeot 508, το Honda Civic, τη νέα Toyota Corolla, πολύ προσφάτως τη νέα Mercedes A-Class Sedan και τώρα, τη δεύτερη γενιά της Mercedes CLA. 
 
Αναγεννιέται λοιπόν το ενδιαφέρον για το σεντάν σχήμα, αν και παραμένει άγνωστο αν αυτό ξεκινά από τους αγοραστές π.χ. της Ευρώπης ή αν είναι ένα παράγωγο της ζήτησης που υπάρχει σε άλλες γεωγραφικές ζώνες. Για παράδειγμα οι Αμερικανοί και οι Ασιάτες λατρεύουν το εν λόγω σχήμα. 

Η CLA πάντως μπορεί να καυχιέται ότι αποτελεί όχι μόνο έναν από τους πόλους που έχουν στηρίξει το σεντάν σχήμα, αλλά επιπλέον ότι, είναι ένα από τα αυτοκίνητα που έδειξαν από την πρώτη γενιά τον τρόπο με τον οποίο, το σεντάν μπορεί να συνεχίσει: με το να μην είναι βαρετό. Η προσαρμογή κουπέ στοιχείων είναι ο άξονας γύρω από τον οποίο κινείται και η δεύτερη γενιά της μικρομεσαίας τετράθυρης Mercedes. Με τη διαφορά ότι, στο νέο μοντέλο η ισορροπία είναι πολύ πιο επιτυχημένη από ότι στο πρώτο.

Η αύξηση του μήκους γλύκανε τη γραμμή της οροφής, η οποία συνεχίζει να χαμηλώνει απότομα προς τα πίσω, ενώ τα νέα φώτα στο πίσω άκρο έχουν δώσει μια νέα αίγλη. Αυτό οφείλεται στην επιρροή που υπάρχει από τη CLS. Η CLA ήταν από την αρχή η μικρομεσαία ερμηνεία της ίδιας premium ιδέας για ένα τετράθυρο κουπέ, αλλά εδώ, χάρη στο στιλ που έχει πετύχει το μεγάλο μοντέλο, κερδίζει και η ίδια πάρα πολλά. Με το μήκος να φτάνει βέβαια τα 4.688 χλστ. καταλαβαίνει κανείς ότι πλέον η CLA αρχίζει να στριμώχνει λίγο τη C-Class, κάτι που το αντιλαμβάνεται κανείς και οπτικά. Έχεις δηλαδή διαρκώς την αίσθηση ότι, ίσως δε χρειάζεται να πας και πολύ πιο πάνω από πλευράς μεγέθους αν σε ενδιαφέρει ένα σεντάν πολυτελές αυτοκίνητο.

Αυτός θα είναι όμως και ο βασικός αντίπαλος καθώς φαίνεται, αφού η διαφορά ανάμεσα σε βασικές εκδόσεις ντίζελ CLA και της εντελώς διαφορετικής και πισωκίνητης C-Class είναι μικρότερη των 100 ευρώ.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Βάλε υγραέριο χωρίς... λεφτά!

Γιατί κολλάει η δαγκάνα;

Πόσο «κρατάνε» τα αμορτισέρ;

Πρώτο επίσημο teaser του νέου Nissan Juke

Η κίνηση στους δρόμους

Tα πιο γρήγορα μικρομεσαία στα 19.000 ευρώ

Δοκιμή: Υβριδικό Hyundai Tucson

Αποκλειστικό: Νέο VW Tiguan

Video: Η νέα S-Class δοκιμάζεται στο Ring

Περισσότερες και πιο ευκολοδήγητες οι νέες Ferrari

Διαγωνισμός για 1.000 νέα αστικά λεωφορεία

Σε ποιά μάρκα συγχωρείς τα πάντα;

Γιατί το τρέχον Captur αξίζει προσοχής;

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

HONDA: Civic σεντάν με 182 PS από 22.325€

SEAT: Tarraco το νέο μεγάλο SUV της Seat

FORD: Πλήρης έλεγχος για το μεταχειρισμένο που θέλεις

NISSAN: Έως 1.500 ευρώ έκπτωση στο Qashqai

RENAULT: Ανακάλυψε δροσιστικές, καλοκαιρινές προσφορές!

CITROEN: Reverse Sales και στα SUV

PEUGEOT: Mοναδικές τιμές Peugeot για όλα τα μοντέλα μέχρι τις 31 Αυγούστου

περισσότερα »