Αγρίεψε… Η νέα έκδοση Black Edition του Corsa προσθέτει ιδιαίτερο στιλ στο μικρό μοντέλο της Opel.

Στιβαρό, άνετο και ασφαλές στο δρόμο και στις αστικές μετακινήσεις είναι το Opel Corsa.

Το εσωτερικό του Corsa έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και ενδιαφέρουσα νεανική σχεδίαση.

«Κέντα στο χρώμα» η Black Edition. Μαύρες ζάντες, μαύρη οροφή και μαύροι πλαϊνοί καθρέφτες.

«Κέντα στο χρώμα» η Black Edition. Μαύρες ζάντες, μαύρη οροφή και μαύροι πλαϊνοί καθρέφτες.

Δοκιμή: Opel Corsa Black Edition

15.207 Επισκέψεις στο άρθρο (17/10/2018)

Αγρίεψε… Η νέα έκδοση Black Edition του Corsa προσθέτει ιδιαίτερο στιλ στο μικρό μοντέλο της Opel, μέσω του έξτρα εξοπλισμού, αλλά και της πιο επιβλητικής εμφάνισης.

Το Opel Corsa αποκτά μια νέα στιλιστική έκδοση στη γκάμα, την Black Edition, η οποία πλέον αποτελεί την κορυφαία της γκάμας, πλην της GSi, συνδυάζοντας έξτρα στοιχεία εξοπλισμού και ιδιαίτερο χρωματισμό. Αναμφίβολα το αποτέλεσμα είναι θετικό, καθώς προσδίδει στο μοντέλο της Opel, πιο νεανική εμφάνιση, αλλά και έξτρα δυναμισμό. 

Πιο «σκοτεινό», πιο δυναμικό και από 14.050 ευρώ
Ο δυναμισμός στην εμφάνιση της Black Edition ορίζεται κυρίως –όπως αποκαλύπτει και η ονομασία της- από τις μαύρες λεπτομέρειες, αλλά και τις σπορ προσθήκες. 

Τα νέα στοιχεία που θα συναντήσουμε είναι η μαύρη οροφή, τα μαύρα καλύμματα των πλαϊνών καθρεφτών, η μαύρη μπάρα λογότυπου, τα φιμέ πλαϊνά και πίσω κρύσταλλα και 16άρες ζάντες αλουμινίου φυσικά σε μαύρο χρώμα. Παράλληλα θα συναντήσουμε σπορ απόληξη εξάτμισης και σπορ πεντάλ αλουμινίου (στις χειροκίνητες εκδόσεις).

Το συνολικό κόστος της Black Edition είναι 14.050 ευρώ, σε μια τιμή που πέρα από τα προαναφερθέντα έχετε ένα πολύ πλούσιο πακέτο εξοπλισμού, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κάμερα οπισθοπορείας με αισθητήρες παρκαρίσματος (πίσω), το πιο προηγμένο multimedia σύστημα της Opel, Navi 4.0 IntelliLink, cruise control, προβολείς ομίχλης και κλιματισμό.

Οδηγική συμπεριφορά - κινητήρας: Aνετο για καθημερινή χρήση
Υπεύθυνος για την κίνηση του μοντέλου της δοκιμής μας είναι ο ατμοσφαιρικός 1.400άρης Ecotec των 90 ίππων και 130 Nm ροπής σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων, συνδυασμός αρκετά γνωστός, καθώς τον έχουμε ξαναδεί στο Corsa. Πρόκειται για ένα μοτέρ εστιασμένο στην καθημερινή χρήση, με γραμμική και πολιτισμένη λειτουργία, που ωστόσο δεν είναι κυνηγός επιδόσεων, με την κατανάλωσή του να κυμαίνεται λίγο πάνω από τα 7,5 λτ./100 χλμ.. 

Περνώντας στο οδηγικό κομμάτι, η συμπεριφορά του στο δρόμο είναι ευχάριστη και προβλέψιμη για τον οδηγό, με κύρια χαρακτηριστικά το στιβαρό πάτημα και την ποιοτική κύλιση, με αντίστοιχα καλή απορροφητικότητα από την ανάρτηση. 

Η άποψή μας
Γενικότερα ο συγκεκριμένος κινητήρας αποτελεί μια καλή και αξιόπιστη λύση για να καλύψει όλες τις ανάγκες σας. Από εκεί και πέρα, ο εξοπλισμός είναι παραπάνω από πλούσιος, ενώ τα παραπάνω χρήματα που απαιτούνται για την συγκεκριμένα έκδοση, αξίζουν τα λεφτά τους, καθώς διαμορφώνουν ένα ενδιαφέρον αισθητικό αποτέλεσμα.

+ Οδική συμπεριφορά, ποιότητα κατασκευής, χώροι, εξοπλισμός 
- Αίσθηση τιμονιού, κατανάλωση, έλλειψη ηλεκτρικών πίσω παραθύρων

peugeot
OPEL