Στα 5 καλύτερα ελαστικά 17
4 Φωτογραφίες »

Στα 5 καλύτερα ελαστικά 17

91.319 Επισκέψεις στο άρθρο (7/1/2024)

- Made in China με επιδόσεις στα 5 καλύτερα 17΄΄
- Στο top 2 σε φρένα, με 25,40 m στο στεγνό
- 31,94 m στο βρεγμένο (στο μέσο όρο της κατηγορίας)
- Με 84 ευρώ, έχει την καλύτερη τιμή στα 17΄΄

LingLong Sport Master: Made in China ελαστικό από 84 ευρώ

Έχουμε μιλήσει ξανά στο παρελθόν για τον προβληματισμό που συνοδεύει προϊόντα που κατασκευάζονται στην Κίνα. Σε τέτοιες περιπτώσεις η άποψη μας είναι πως χρειάζεται να κάνουμε την εξής διάκριση: άλλο τα «κινέζικα» - άλλο τα «made in China» προϊόντα (κάθε είδους).

Στον κλάδο των ελαστικών σημασία έχει και το υπόβαθρο κάθε εταιρείας που εδρεύει στην «χώρα του μεταξιού». Αν, λόγου χάρη, η μάρκα διαθέτει τεχνογνωσία, διεθνές εκτόπισμα,  κερδίζει μερίδια εξαγωγών-πωλήσεων σε παγκόσμιες αγορές, ξεχωρίζει σε διεθνή tests (με καλές επιδόσεις) τότε έρχεται σε δεύτερη μοίρα το γεγονός πως αξιοποιεί το χαμηλότερο κατασκευαστικό κόστος (άφθονα άρα και φθηνά εργατικά χέρια). Ειδικά ΑΝ περνάει μέρος αυτού του χαμηλότερου κόστους της και στον τελικό αγοραστή των προϊόντων της (και δεν το κάνει «αποτελέσματα» για πάρτη της).
 
Τα παραπάνω «credentials» συγκεντρώνει η LingLong. Μία εταιρεία που από το 1975 μέχρι σήμερα (5 δεκαετίες) έχει διακρίσεις σε διεθνή tests και ενισχύει διαρκώς τα αγοραστικά της μερίδια. Την καλή αυτή φήμη των προϊόντων της θέλησε να testάρει επί του πεδίου, το AutoΤρίτη, για αυτό και υποβάλαμε σε μία σειρά από δοκιμασίες το θερινό ελαστικό επιδόσεων, LingLong Sport Master.Με επιλεγμένη διάσταση 215/55 R17 και αυτοκίνητο αναφοράς ένα από τα καλύτερα SUV πόλης που κυκλοφορούν αυτήν την στιγμή στην ελληνική αγορά, το Ford Puma, πραγματοποιήσαμε 4 επιμέρους δοκιμασίες στις ευρωπαϊκών προδιαγραφών εγκαταστάσεις της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης Driving Academy (φρενάρισμα από τα 80 χλμ./ώρα σε στεγνό και βρεγμένο, ELK test σε στεγνό και βρεγμένο).
 
Το LingLong Sport Master λανσαρίστηκε στις αγορές το 2021. Το pricing του ελαστικού είναι επίσης μία (ευχάριστη) έκπληξη. Στην ελληνική αγορά διατίθεται με τιμή 84 ευρώ (ανά μονάδα). Στην ετικέτα του αναγράφεται δείκτης οικονομίας καυσίμου Fuel C και πρόσφυσης στο βρεγμένο Wet A, ενώ ο δείκτης θορύβου ορίζεται στα 69 dB. Κατά τα λοιπά, το LingLong Sport έχει σπορ προδιαγραφές, για αυτό και ο δείκτης ταχύτητας Y (έως 300 χλμ./ώρα). Τέλος, λόγω της XL φύσης του με ενισχυμένα πλαϊνά μπορεί να υποστηρίξει όχημα βάρους μέχρι τα 3.000 κιλά.

Τι γράφει η ετικέτα ελαστικού του LingLong Sport Master

 

Μάρκα/Μοντέλο LingLong Sport Master
Όχημα Επιβατικό
Θερινό, 4 εποχών ή χειμερινό Εποχή
Θερινό
Διαστάσεις ελαστικού: Το 1ο νούμερο είναι το πλάτος του πέλματος σε χλστ., το 2ο το προφίλ (ύψος) του ελαστικού και το 3ο το μέγεθος της ζάντας σε ίντσες. Προφίλ κάτω από 45 θεωρείται μικρό, δηλαδή για σπορτίφ μοντέλα και πάνω από 60 μεγάλο, δηλαδή ενισχύεται η άνεση. Διάσταση
215/55 R17
Τιμή, ανά λάστιχο, χωρίς την τοποθέτηση.Τιμή μονάδας (€)
 
 
Στοιχεία κατασκευαστή
Οικονομία καυσίμου. Α σημαίνει χαμηλότερη αντίσταση κύλισης και χαμηλότερη κατανάλωση (μέχρι 6%). C: 3% k.o.k.Fuel (A έως Ε)
C
Κρατημα στο βρεγμένο. Α το καλύτερο.Wet (Α έως Ε)
A
Είναι ο εξωτερικός θόρυβος που παράγει ένα ελαστικό κατά την οδήγηση. Υπάρχουν 3 βαθμίδες. Βαθμός Α συνεπάγεται και ποιοτική κύλιση. Ο θόρυβος κύλισης του ελαστικού μετριέται σε ντεσιμπέλ (dB)Noise (Α έως C)
69
Δείκτης φορτίου είναι το μέγιστο φορτίο στο οποίο τα λάστιχα λειτουργούν σωστά. Το 94 αντιστοιχεί σε 670 κιλά ανά ελαστικό, το 96 αντιστοιχεί σε 710 κιλά ανά ελαστικό. Δείκτης ταχύτητας είναι η μέγιστη ταχύτητα που λειτουργεί χωρίς πρόβλημα το ελαστικό. Π.χ. το V αντιστοιχεί στα 240 χιλιόμετρα/ώραΔείκτης φορτίου - ταχύτητας
98Y XL
Το μέγιστο βάρος αυτοκινήτου, για τα συγκεκριμένα λάστιχα, σε κιλάΜέγιστο φορτίου (kg)
3000
Η μέγιστη ταχύτητα για το συγκεκριμένο λάστιχοΜέγιστη ταχύτητα (χλμ/ώρα)
300
Η χρονιά που παρουσιάστηκε το ελαστικόModel Year
2021


Δοκιμή Θερινό Ελαστικό LingLong Sport Master - Αξιολόγηση/Μέτρηση σε κράτημα & φρένα σε στεγνό & βρεγμένο
4 Φωτογραφίες »

Δοκιμή Θερινό Ελαστικό LingLong Sport Master - Αξιολόγηση/Μέτρηση σε κράτημα & φρένα σε στεγνό & βρεγμένο

Tips - Χρήσιμες συμβουλές για τα ελαστικά που θα αγοράσεις

Τα λάστιχα που φοράμε όλο το χρόνο στην Ελλάδα, λέγονται διεθνώς «θερινά», καθώς η Βόρεια Ευρώπη έχει πολύ χιόνι και χρειάζεται άλλου είδους ελαστικά (4 εποχών ή ακόμα και χειμερινά σε αρκετές περιοχές ή και λάστιχα με καρφιά για πάγο).
 
Τα θερινά έχουν πολύ καλύτερο φρενάρισμα και κράτημα σε στεγνό και βρεγμένο ( ο όρος 4 εποχών μπερδεύει και κάποιοι πιστεύουν ότι είναι καλύτερα και για την βροχή, κάτι που δεν ισχύει. Είναι χειρότερα στην βροχή).

Σελίδα 2Μετρήσεις σε φρενάρισμα & ELK test - Η γνώμη μας
Toyota
KIA