Δεν χρειάζεται να οδηγήσεις πολύ για να καταλάβεις πως η Toyota Corolla Cross είναι ένα άνετο οικογενειακό SUV, που σε μετακινεί ξεκούραστα και οικονομικά.

Δεν χρειάζεται να οδηγήσεις πολύ για να καταλάβεις πως η Toyota Corolla Cross είναι ένα άνετο οικογενειακό SUV, που σε μετακινεί ξεκούραστα και οικονομικά.

Tο 5ης γενιάς υβριδικό σύστημα της Toyota & η γνώμη μας

184.756 Επισκέψεις στο άρθρο (11/2/2024)

Η γνώμη μας

Η Toyota έκανε πάλι το θαύμα της. Δημιούργησε ένα ομοιογενές τετρακίνητο οικογενειακό SUV με σχεδόν 200 άλογα, που και είναι πρακτικό, άνετο και ικανό εντός και εκτός δρόμου, και «καίει» λιγότερα και από μικρό diesel. Και μάλιστα το «ολοκληρωμένο» πακέτο είναι διαθέσιμο σε ανταγωνιστικές τιμές, αφήνοντας χώρο για δεύτερες σκέψεις μόνο για τα φορολογικά βάρη λόγω του 2λιτρου κινητήρα. Αρχικά τουλάχιστον γιατί αν τα βάλεις κάτω η οικονομία από το καύσιμο ανά έτος είναι μεγαλύτερη από το φόρο πολυτελείας…

+ Κατανάλωση, τεχνολογία, ποιότητα κατασκευής-φινίρισμα καμπίνας, οδική συμπεριφορά, απαλλαγή από τέλη και ελεύθερη είσοδος στο δακτύλιο, εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας, 6 χρόνια εγγύηση για τα μηχανικά μέρη και έως 11 για τη μπαταρία
-Μέτριο πορτ μπαγκάζ και πλάτος πίσω, «βάρη» 2λιτρου, απουσία paddles στο τιμόνι

Tι νέο φέρνει το 5ης γενιάς υβριδικό σύστημα της Toyota

Σύμφωνα με την Toyota, η 5η γενιά του υβριδικού της συστήματος εξασφαλίζει περισσότερη ροπή, έξτρα ηλεκτρική ενέργεια, αυξημένη συνδυαστική ισχύ κατά 8% και χαμηλότερο θόρυβο. Ένα «πάντρεμα» που υπόσχεται και πιο δυναμική οδηγική αίσθηση μέσα από τη χρήση ελαφρύτερων αλλά πιο συμπαγών εξαρτημάτων. Ανάμεσα στις αλλαγές που έχουν γίνει, το κιβώτιο και το διαφορικό έχουν επανασχεδιαστεί, όπως και το σύστημα λίπανσης το οποίο πλέον χρησιμοποιεί λάδι με χαμηλά ιξώδη. Αναβαθμισμένη είναι μπαταρία ιόντων λιθίου με περισσότερη χωρητικότητα (1,5 kWh) για μεγαλύτερη διάρκειας ηλεκτρικοκίνηση, συγκριτικά, δε, με την προηγούμενη γενιά είναι και κατά 14% ελαφρύτερη.
 

Σελίδα 1Δοκιμή: 4κίνητη υβριδική Toyota Corolla Cross που «καίει» 5,0 λτ.
Σελίδα 2Εσωτερικό-Χώροι: Γεροδεμένο, πλούσια εξοπλισμένο και άνετο
Σελίδα 3Κινητήρας-Κατανάλωση: Έχει «νεύρο» & δεν πιστεύεις πόσο λίγο καίει
Σελίδα 4Στο δρόμο: Ανετη, ασφαλής και… παντός καιρού
Σελίδα 5Tο 5ης γενιάς υβριδικό σύστημα της Toyota & η γνώμη μας
Σελίδα 6Μετρήσεις & τεχνικά χαρακτηριστικά
TI LINGLONG AGORAZO
skoda