Χωρίς σχεδιαστικές και ποιοτικές εξάρσεις, αλλά με έμφαση στην εργονομία και στην πρακτικότητα δείχνει το εσωτερικό της Corolla Cross. Τα σκληρά πλαστικά κυριαρχούν, ωστόσο το φινίρισμα είναι εξαιρετι
6 Φωτογραφίες »

Χωρίς σχεδιαστικές και ποιοτικές εξάρσεις, αλλά με έμφαση στην εργονομία και στην πρακτικότητα δείχνει το εσωτερικό της Corolla Cross. Τα σκληρά πλαστικά κυριαρχούν, ωστόσο το φινίρισμα είναι εξαιρετικό.

Εσωτερικό-Χώροι: Γεροδεμένο, πλούσια εξοπλισμένο και άνετο

184.748 Επισκέψεις στο άρθρο (11/2/2024)

Χωρίς σχεδιαστικές και ποιοτικές εξάρσεις, αλλά με έμφαση στην εργονομία και στην πρακτικότητα δείχνει το εσωτερικό της Corolla Cross. Οι γραμμές του ταμπλό είναι πιο οριζόντιες σε σχέση με την απλή Corolla, ωστόσο τις εντυπώσεις κερδίζει το τελευταίας γενιάς σύστημα infotainment Smart Connect με τη στάνταρ high definition οθόνη αφής των 10,5 ιντσών (με over-the-air updates), που υποστηρίζει Apple CarPlay και Android Auto, καθώς και την εφαρμογή MyT για εξΆ αποστάσεως έλεγχο διαφόρων λειτουργιών και πληροφοριών. Τον high-tech προσανατολισμό της καμπίνας συμπληρώνει ο full ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών, που ενσωματώνει πολλαπλές ενδείξεις και απεικόνιση ανάλογα με τα γούστα του οδηγού και το επιλεγμένο πρόγραμμα κίνησης. Τα σκληρά πλαστικά κυριαρχούν, ωστόσο το φινίρισμα είναι εξαιρετικό, ενώ είναι η χαρακτηριστική η απουσία τριγμών και αστοχιών συναρμογής, στοιχεία που αφήνουν εχέγγυα για αντοχή στο χρόνο.


Στάνταρ από τη βασική ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών, όπου εκτός από πληροφορίες εμφανίζεται και η υβριδική λειτουργία.
6 Φωτογραφίες »

Στάνταρ από τη βασική ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών, όπου εκτός από πληροφορίες εμφανίζεται και η υβριδική λειτουργία.


Αναφορικά με τον εξοπλισμό η βασική Active Plus έκδοση προσφέρει αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, LED φώτα, κάμερα όπισθεν, 3ης γενιάς σουίτα συστημάτων ασφαλείας Toyota Safety Sense, αισθητήρες φώτων/βροχής και τροχούς αλουμινίου 17 ιντσών. Η έκδοση Style βάζει στο πακέτο εσωτερικό ατμοσφαιρικό φωτισμό, ασύρματο φορτιστή, ζάντες αλουμινίου machined-face 18 ιντσών, πίσω φιμέ τζάμια, σύστημα έξυπνης εισόδου, μαύρες μπάρες οροφής, πλήρως LED φωτιστικά σώματα. Η έκδοση Style Skyview προσθέτει πανοραμική οροφή, ενώ η κορυφαία Lounge ξεχωρίζει χάρη στα εμπρός θερμαινόμενα καθίσματα, στο ηλεκτρικό άνοιγμα πόρτας πορτμπαγκάζ με κίνηση ποδιού, στους πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος και στο σύστημα ένδειξης τυφλού σημείου (BSM).

Στα θετικά της Corolla Cross είναι και οι χώροι, που επαρκούν για 4 υψηλόσωμους ενήλικες χωρίς ιδιαίτερες παραχωρήσεις. Μάλιστα, ο χώρος για τα γόνατα είναι μεγαλύτερος σε σχέση με την απλή Corolla, οι πίσω πόρτες ανοίγουν διάπλατα (καμία σχέση με το C-HR), το άνοιγμα του πορτ-μπαγκάζ είναι μεγάλο και υπάρχουν πολλές θέσεις για μικροαντικείμενα. Ωστόσο, η χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ θα θέλαμε να είναι μεγαλύτερη από 390 λτ. (425 λτ. στη δικίνητη έκδοση). Πάντως έχει κανονικό σχήμα και χαμηλό κατώφλι φόρτωσης, ενώ προσφέρεται και ηλεκτρική λειτουργία της πίσω πόρτας.

Σελίδα 1Δοκιμή: 4κίνητη υβριδική Toyota Corolla Cross που «καίει» 5,0 λτ.
Σελίδα 2Εσωτερικό-Χώροι: Γεροδεμένο, πλούσια εξοπλισμένο και άνετο
Σελίδα 3Κινητήρας-Κατανάλωση: Έχει «νεύρο» & δεν πιστεύεις πόσο λίγο καίει
Σελίδα 4Στο δρόμο: Ανετη, ασφαλής και… παντός καιρού
Σελίδα 5Tο 5ης γενιάς υβριδικό σύστημα της Toyota & η γνώμη μας
Σελίδα 6Μετρήσεις & τεχνικά χαρακτηριστικά
DEH PASXA
skoda