Δοκιμή μεταχειρισμένου: Skoda Kamiq με φυσικό αέριο

4.213 Επισκέψεις στο άρθρο (27/3/2024)
Δοκιμή μεταχειρισμένου: Skoda Kamiq με φυσικό αέριο
5 Φωτογραφίες »

Το Skoda Kamiq είναι ευρύχωρο και έχει υψηλή ποιότητα κατασκευής.
Αξιόπιστος ο κινητήρας φυσικού αερίου του Skoda Kamiq G-TEC.
Το εσωτερικό διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση, οι πίσω δίσκοι είναι φθαρμένοι.
Τα μεταχειρισμένα Skoda Kamiq κοστίζουν από 17.000 έως 26.000 ευρώ.

Το Skoda Kamiq είναι ευρύχωρο και έχει υψηλή ποιότητα κατασκευής

Το Skoda Kamiq ανήκει στην κατηγορία των μικρών SUV και απέχει 19 εκατοστά από το έδαφος. Η ευρυχωρία είναι καλή για 4 ενήλικες επιβάτες, με τον χώρο για τα γόνατα και τα κεφάλια των πίσω να είναι αρκετός. Το πορτ-μπαγκάζ των αεριοκίνητων μοντέλων έχει χωρητικότητα 278 λίτρα, ενώ αυτό των υπόλοιπων εκδόσεων έχει όγκο 400 λίτρα.
Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στο Skoda Kamiq είναι από το επάνω ράφι, με το φινίρισμα στην καμπίνα να είναι προσεγμένο και τη συναρμογή στιβαρή, γεγονός που αυξάνει την αίσθηση πολυτέλειας εντός του οχήματος.

Αξιόπιστος ο κινητήρας φυσικού αερίου του Skoda Kamiq G-TEC

Το Skoda Kamiq G-TEC που δοκιμάζουμε ως μεταχειρισμένο έχει διανύσει παραπάνω από 100.000 χιλιόμετρα μέσα σε 4 χρόνια, ωστόσο τα πάντα λειτουργούν σωστά. Δεν υπάρχουν αναφορές βλαβών για τον κινητήρα φυσικού αερίου, ενώ κατά τον οπτικό έλεγχο δεν παρατηρήθηκαν διαρροές λαδιών από τα μηχανικά μέρη.
Η μέση κατανάλωση κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας ήταν 4,1 κιλά CNG/100 χλμ, αποδεικνύοντας το «ατού» που έχει ο κινητήρας φυσικού αερίου. Αξίζει να σημειώσουμε πως η μέση τιμή του CNG είναι 1,10 ευρώ/κιλό.

Το εσωτερικό διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση, οι πίσω δίσκοι είναι φθαρμένοι

Παρά τα 100.000+ χιλιόμετρα που έχει διανύσει το μεταχειρισμένο Skoda Kamiq που έχουμε στη διάθεσή μας, στην καμπίνα δεν παρατηρούνται σημάδια φθοράς, με μόνη εξαίρεση λίγες γρατζουνιές σε ορισμένα πλαστικά.
Όσον αφορά στα μηχανικά μέρη, οι πίσω δίσκοι είναι αρκετά «κουρασμένοι» και θα χρειαστούν αντικατάσταση. Πέραν αυτού, το σύστημα διεύθυνσης και η ανάρτηση βρίσκονται σε καλή κατάσταση.
Σύμφωνα με τη Skoda οι αλλαγές λιπαντικού στον κινητήρα πρέπει να γίνονται κάθε 15.000 χιλιόμετρα ή ανά 12 μήνες. Οι εργασίες συντήρησης θα πρέπει να γίνονται από προσωπικό που έχει εξειδίκευση σε συστήματα CNG.

Τα μεταχειρισμένα Skoda Kamiq κοστίζουν από 17.000 έως 26.000 ευρώ

Οι τιμές των μεταχειρισμένων Skoda Kamiq, ανεξαρτήτως κινητήρα, ξεκινούν από 17.000 ευρώ και αγγίζουν τα 26.000 ευρώ, με τον μέσο όρο να κυμαίνεται στα 20.100 ευρώ. Τα μοντέλα που εξοπλίζονται με μοτέρ φυσικού αερίου, όπως αυτό της δοκιμής μας, κοστίζουν από 18.000 μέχρι 24.000 ευρώ.
 
Στις σελίδες που ακολουθούν θα διαβάσετε αναλυτικά τη δοκιμή του μεταχειρισμένου Skoda Kamiq, ενώ κάνοντας κλικ εδώ θα μπορέσετε να διαβάσετε και άλλες δοκιμές και συγκριτικά μεταχειρισμένων.

Σελίδα 2Το Skoda Kamiq είναι ευρύχωρο και έχει υψηλή ποιότητα κατασκευής
Σελίδα 3Αξιόπιστος ο κινητήρας φυσικού αερίου του Skoda Kamiq G-TEC
Σελίδα 4Το εσωτερικό διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση, οι πίσω δίσκοι είναι φθαρμένοι
Σελίδα 5Τα μεταχειρισμένα Skoda Kamiq κοστίζουν από 17.000 έως 26.000 ευρώ
CORAL GAS PASXA
fiat