Πόσο καλό είναι το VW Golf 5ης γενιάς ως μεταχειρισμένο;

7.961 Επισκέψεις στο άρθρο (14/2/2024)
Πόσο καλό είναι το VW Golf 5ης γενιάς ως μεταχειρισμένο;
2 Φωτογραφίες »

Το VW Golf έχει γίνει συνώνυμο του όρου «μικρομεσαίο» και έχει μεγάλη ιστορία που πηγαίνει πίσω στο 1974. Πλέον το μοντέλο βρίσκεται στην 8η γενιά του, η οποία ξεκίνησε να πωλείται το 2020.

Πηγαίνουμε λίγα χρόνια πίσω, και πιο συγκεκριμένα στο VW Golf 5ης γενιάς που έκανε το ντεμπούτο του το 2003, και αναλύουμε πόσο καλό είναι ως μεταχειρισμένο σήμερα, 21 χρόνια μετά την παρουσίασή του.
Καταγράφουμε τις πιο συνηθισμένες βλάβες και φθορές που παρουσιάζει το Golf της εν λόγω γενιάς και σας παρουσιάζουμε τα κύρια χαρακτηριστικά του μοντέλου.
 

 

Το VW Golf MK5 είναι ευρύχωρο, άνετο και με καλή οδική συμπεριφορά

Το VW Golf 5ης γενιάς χρησιμοποιεί την πλατφόρμα PQ35, επάνω στην οποία βασίζεται και το επόμενο μοντέλο αλλά και μεταξύ άλλων τα Audi A3 και TT. Η VW χρησιμοποίησε για πρώτη φορά στο Golf πίσω ανάρτηση τεσσάρων συνδέσμων, αντικαθιστώντας τον ημιάκαμπτο άξονα που υπήρχε τις προηγούμενες γενιές του αυτοκινήτου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η άνεση της ανάρτησης και ταυτόχρονα να βελτιωθεί η οδική συμπεριφορά του Golf.
Η χρήση της συγκεκριμένης διάταξης σε συνδυασμό με την πλούσια τεχνολογία οδηγικών βοηθημάτων κάνουν το γερμανικό μικρομεσαίο ιδιαίτερα ασφαλές και ταυτόχρονα ευχάριστο στο δρόμο.

Όσον αφορά στην ευρυχωρία, το αυτοκίνητο είναι λίγο μικρότερο από το τρέχον VW Golf 8ης γενιάς. Αυτό σημαίνει πως οι χώροι είναι καλοί ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα. Η εργονομία της καμπίνας είναι υψηλή, ενώ θα βρούμε επιπλέον θήκες για μικροαντικείμενα. Το πορτ-μπαγκάζ έχει χωρητικότητα 350 λίτρα, τα οποία μετατρέπονται σε 1.305 με την αναδίπλωση της πλάτης του πίσω καθίσματος.

Σελίδα 1Δοκιμή μεταχειρισμένου: VW Golf MK5 (2003-2009)
Σελίδα 2Πόσο καλό είναι το VW Golf 5ης γενιάς ως μεταχειρισμένο;
Σελίδα 3Τα κυριότερα προβλήματα βρίσκονται στην καδένα χρονισμού των TSI κινητήρων
Σελίδα 4Λίγες οι φθορές στο εσωτερικό, κυρίως στους διακόπτες που ξεβάφουν
Σελίδα 5Τα μεταχειρισμένα VW Golf 5ης γενιάς έχουν μέσο όρο τιμής 7.000 ευρώ
ford
OPEL