7 φωτογραφίες »

EQ Power: Η ευφυής κινητικότητα της Mercedes-Benz

41.498 Επισκέψεις στο άρθρο (30/9/2020)

Η Mercedes-Benz διαθέτει μια πλήρη γκάμα εξελιγμένων plug-in hybrid μοντέλων, με καινοτόμες τεχνολογίες και πιστά σε όσα πρεσβεύει το όνομα της φίρμας: Αξιοπιστία, ελκυστική σχεδίαση, οδηγική απόλαυση, κορυφαία πρακτικότητα και αξεπέραστη ασφάλεια.

Η Mercedes-Benz, ως ηγέτιδα φίρμα στις νέες τεχνολογίες, έχει επιλέξει να αποδεσμευτεί από τα ορυκτά καύσιμα και να προσφέρει οχήματα με ουδέτερες εκπομπές CO2. Υπό αυτό το πρίσμα, έχει δημιουργήσει τη σειρά EQ Boost, η οποία αφορά σε Plug-in Hybrid εκδόσεις των μοντέλων της και μέχρι το τέλος του 2020, θα απαριθμεί πάνω από 20 επιλογές, σε όλο το φάσμα των κατηγοριών.

Η τρίτης γενιάς Plug-in Hybrid τεχνολογία της Mercedes, αποτελεί το ύστερο στάδιο πριν τον πλήρη εξηλεκτρισμό των μοντέλων της και συνδυάζει ιδανικά θερμικούς και ηλεκτρικούς κινητήρες. Έτσι χάρη στις προηγμένες μπαταρίες ιόντων λιθίου, οι οποίες μπορούν να φορτιστούν σε οποιαδήποτε πρίζα -όπως ένα smartphone- μέσα στην πόλη κινήστε αθόρυβα και με μηδενικούς ρύπους. Από την άλλη σε μεγάλες αποστάσεις εκμεταλλεύεστε τις αρετές των κινητήρων εσωτερικής καύσης: την αυτονομία και τη διαρκώς διαθέσιμη ισχύ τους.
 
Mercedes Α 250e hatchback & A 250e Sedan
Η A-Class Plug-in Hybrid είναι το πρώτο EQ Power μοντέλο στην ελληνική αγορά, με τις εκδόσεις A250e & A250e Sedan να είναι διαθέσιμες  στις Εκθέσεις των Εξουσιοδοτημένων Διανομέων Mercedes-Benz EQ για μια δοκιμαστική οδήγηση. Η αγαστή συνεργασία του 1,33 λίτρων βενζινοκινητήρα των 160 ίππων με έναν ηλεκτροκινητήρα 101 ίππων αποφέρουν συνδυαστική απόδοση 218 ίππων και θηριώδη ροπή 450 Νm, με αποτέλεσμα εκρηκτικές επιδόσεις και εξαιρετική οικονομία. Η Mercedes A250e ολοκληρώνει το κλασικό σπριντ 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,6 δευτερόλεπτα, με την μέση κατανάλωση να ενθουσιάζει ακόμα περισσότερο. Μόλις 1,3 λτ./100 χλμ. και εκπομπές ρύπων CO30 γρ./χλμ.. Ακόμα πιο τονισμένες είναι οι επιδόσεις της A250e Sedan που εκμεταλλεύεται τον εξαιρετικό συντελεστή αεροδυαναμικής 0,24 cd. Η μεγάλης χωρητικότητας μπαταρία των 15,6 kWh διαθέτει ηλεκτρική αυτονομία για 74 χιλιόμετρα και για ταχύτητες έως και 140 χλμ./ώρα, ώστε να μπορείτε να διανύετε μεγάλο μέρος των καθημερινών διαδρομών σας, άνετα και χωρίς εκπομπές. Όσο για τη φόρτισή της θα χρειαστείτε μόλις 25 λεπτά για φόρτιση στο 80%, χρησιμοποιώντας ταχυφορτιστή 24 kW και 1 ώρα και 45 λεπτά σε Wallbox.

Οι compact Β-Class Sports Tourer, CLA Coupe και GLA 250e
H Mercedes-Benz έχει εμπλουτίσει όλα τα compact μοντέλα της με τις καινοτόμες εκδόσεις EQ Power, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο τις επιλογές των αγοραστών αυτής της κατηγορίας. Έτσι λοιπόν το ίδιο αποδοτικό συνδυαστικό σύνολο των 218 ίππων θα συναντήσουμε και στις Β-Class Sports Tourer, CLA Coupe και GLA. Η Β250e δημιουργεί ένα άκρως ελκυστικό πακέτο για τους οικογενειάρχες που αναζητούν πολυτέλεια και πρακτικότητα σε μικρές διαστάσεις, με έξυπνες λύσεις στην ευρύχωρη καμπίνα και τον χώρο αποσκευών. Η πιο σπορτίφ CLA 250e με την κουπέ αισθητική της και την ελκυστική σχεδίαση κάνει πολλά κεφάλια να γυρίζουν στο πέρασμά της. O ασυμβίβαστος χαρακτήρας της και η διαφορετικότητά της αποτελούν ιδανική επιλογή για να ξεχωρίσεις. Πιο περιπετειώδης η GLA 250e ενσωματώνει τον ηλεκτρισμό στις αρετές των SUV μοντέλων. Ανετο, πολυτελές και γεμάτο συστήματα ασφάλειας, το νούμερό ένα μοντέλο σε πωλήσεις στην κατηγορία του περνά στην επόμενη φάση της ζωής του.

Οι λιμουζίνες C-Class, E-Class και S-Class
Τα σεντάν μοντέλα της Mercedes-Benz ανέκαθεν αποτελούσαν σύμβολο κύρους και πολυτέλειας, αποτελώντας τους τεχνολογικούς πρωτοπόρους στην κατηγορία τους. Το μεσαίο σεντάν της, η C-Class (sedan και estate), αποδεικνύει την τεχνολογική κυριαρχία της φίρμας συνδυάζοντας πετρελαιοκινητήρες και βενζινοκινητήρες με την ηλεκτρική ενέργεια. Η C 300 e των 306 ίππων και η C300 de των 320 ίππων, αμφότερες με ροπή 700 Nm διαθέτουν τα εχέγγυα για μια δυναμική, άνετη και οικονομική εμπειρία οδήγησης. Με τις ίδιες επιλογές προσφέρεται και η μεγαλύτερη E-Class, καταφέρνοντας το εξαιρετικό για το μέγεθός της νούμερο κατανάλωσης των 1,7 λτ./100 χλμ (Ε 300 e) και 1,3 λτ./100 χλμ. (Ε 300 de). Η ναυαρχίδα της Mercedes-Benz, η S-Class δε θα μπορούσε να μην πρωταγωνιστεί στον εξηλεκτρισμό της φίρμας. Το κορυφαίο τεχνολογικά μοντέλο στον κόσμο, με την απαράμιλλη πολυτέλεια και την άνευ ανταγωνισμού άνεση, στην EQ Power έκδοσή του αποδίδει 476 ίππους και 700 Nm ροπής, με ηλεκτρική αυτονομία 50 χλμ..

Τα περιπετειώδη GLC και GLE
H τεχνολογία EQ Power βρίσκει εφαρμογή και στα μεγάλα SUV της φίρμας, GLC και GLE στις κλασσικές και στις πιο σπορτίφ και ιδιαίτερες Coupe εκδόσεις τους. Οι εκδόσεις βενζίνης 300 e και 300 de που πρωταγωνιστούν στα σεντάν μοντέλα, είναι και εδώ οι εκφραστές της τεχνολογικής εξέλιξης της φίρμας, δίνοντας σας τη δυνατότητα να συνδυάσετε την πολυτέλεια, με την περιπέτεια και την οικονομία.

FORD E-TRANSIT
citroen