Έγινε 65 ετών το Fiat 500 στις 4 Ιουλίου 2022

Έγινε 65 ετών το Fiat 500 στις 4 Ιουλίου 2022

1.582 Επισκέψεις στο άρθρο (4/7/2022)

Το Fiat 500, το μοντέλο που αποτελεί ορόσημο στην ιστορία της ιταλικής φίρμας, γίνεται σήμερα, 4 Ιουλίου, 65 ετών και το γιορτάζει με τον καλύτερο τρόπο καθώς το πρώτο εξάμηνο του έτους είναι το δεύτερο δημοφιλέστερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη.

Χρόνια Πολλά Fiat 500

Το Fiat 500, το μοντέλο που με τη δημιουργία του ξεκίνησε μια επανάσταση στα τέλη της δεκαετίας του 1950 καθιστώντας το αυτοκίνητο προσιτό για το ευρύ κοινό, γίνεται 65 χρονών. Η 4η Ιουλίου του 2022 σηματοδοτεί τα 65α γενέθλια του 500, του ιταλικού μοντέλου που εξέφρασε στο παρελθόν και συνεχίζει να εκφράζει σήμερα με την αμιγώς ηλεκτρική του έκδοση την αίσθηση της ιταλικής dolce vita. Οι φετινοί εορτασμοί συμπίπτουν και με μια εξαιρετική εμπορική πορεία του ηλεκτρικού 500, το οποίο το 1ο 6μηνο του έτους αποτελεί το δημοφιλέστερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης στην Ευρώπη και δεύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο ανεξαρτήτου κατηγορίας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Από το πιο προσιτό ΙΧ το 1957, στο ηλεκτρικό 500e του σήμερα

Σχεδιασμένο, εξελιγμένο και κατασκευασμένο στο Τορίνο, το ηλεκτρικό 500e αποτελεί σύμβολο της ιταλικής δημιουργικότητας. Το πρώτο 500 του 1957 έφερε μια επανάσταση στο χώρο της αυτοκίνησης, καθιστώντας το ιδιωτικό αυτοκίνητο προσιτό για το ευρύ κοινό. Στη συνέχεια η δεύτερη γενιά του μοντέλου το 2007 απέδειξε ότι ένα αυτοκίνητο πόλης μπορεί να συνδυάζει την ευελιξία με την ρετρομοντέρνα αισθητική, ενώ πλέον η τρίτη και αμιγώς ηλεκτρική γενιά συνθέτει το ξεχωριστό στιλ και τις καινοτόμες τεχνολογίες με τη φιλική προς το περιβάλλον και το χρήση ηλεκτροκίνηση.

Η παγκόσμια αναγνώριση του ονόματος 500 ενισχύεται από την εμπορική του πορεία σε 38 χώρες και τέσσερις γεωγραφικές περιοχές: Ευρώπη, Λατινική Αμερική, Μέσα Ανατολή και Ιαπωνία, αλλά και τα περισσότερα από 30 διεθνή βραβεία που έχει κατακτήσει. Με ακόμα μεγαλύτερη εστίαση στην «πράσινη μετάβαση», η Fiat έχει επιταχύνει τη στρατηγική εξηλεκτρισμού της. Από το 2024 όλα τα νέα της μοντέλα θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά, ενώ το 2027 η μάρκα στην Ευρώπη θα είναι μια αμιγώς ηλεκτρική μάρκα.

Το γιορτάζει με δύο video με τον Leonardo Di Caprio η Fiat

Για να γιορτάσει τα γενέθλια του συμβόλου της, η Fiat δημιούργησε δύο video για να δείξει με έναν διασκεδαστικό τρόπο, γιατί το νέο ηλεκτρικό 500 είναι το μοντέλο της αλλαγής. Τα «Evergreen» και «The Stick» με τον βραβευμένο με Oscar ηθοποιό, ακτιβιστή και πρεσβευτή του νέου 500, Leonardo Di Caprio, παρουσιάζουν το λόγο που οι βιώσιμες μετακινήσεις μπορούν να είναι ευχάριστες και βέβαια να έχουν στιλ.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Σχολιάστε
Πώς λειτουργεί τo υβριδικό σύστημα του Μ-Sport Ford Puma Hybrid Rally1
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel