2 φωτογραφίες »

Βλέπετε το Audi R8 LMS GT3

«Έκλεισε» τo όνομα «R8 Green Hell» η Audi

2.187 Επισκέψεις στο άρθρο (20/3/2020)

Η Audi φαίνεται πως ετοιμάζει μια σκληροπυρηνική έκδοση του R8 κατάλληλη για την πίστα του Nürburgring, αλλιώς δεν έχει κανένα άλλο λόγο για να κατοχυρώσει το λογότυπο «R8 Green Hell».


Τα γραφεία διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και εμπορικών σημάτων αποδεικνύονται για άλλη μια φορά ότι αποτελούν πολύτιμη πηγή πληροφοριών για τα μελλοντικά αυτοκίνητα. Μετά τη Nissan και τα δύο νέα της εταιρικά λογότυπα που σας αναφέραμε νωρίτερα, σειρά έχει η Audi η οποία μέσω του Γραφείου Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκανε τις απαραίτητες ενέργειες για να της κατοχυρωθεί η ονομασία «R8 Green Hell».
 
Λαμβάνοντας υπόψη ότι το Green Hell (Πράσινη Κόλαση) παραπέμπει στην πίστα του Nürburgring, τότε όλα δείχνουν πως σκοπός των γερμανών μηχανικών της Audi είναι να δημιουργήσουν ένα R8 για τη συγκεκριμένη πίστα. Θυμίζουμε πως στο παρελθόν ο προϊστάμενος της Audi Sport, Oliver Hoffman είχε πει πως υπάρχουν κάποιες καλές ιδέες που θα υλοποιηθούν σχετικά με μία πιο ακραία έκδοση του R8. Φυσικά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το αν αναφέρεται στο R8 Green Hell, αλλά είπε ότι ο V10 κινητήρας θα πάρει στοιχεία από το GT3 αγωνιστικό αυτοκίνητο, ενώ θα παραμείνει πλήρως νόμιμο να κυκλοφορεί στο δρόμο.
 
Αν στην προκειμένη περίπτωση ισχύσει κάτι τέτοιο, τότε αναμένουμε ένα R8 πιο ελαφρύ και με περισσότερη ισχύ από το τρέχον μοντέλο, το οποίο φτάνει έως τα 610 άλογα. Παράλληλα η ονομασία ίσως να προοικονομεί πως το R8 Green Hell θα προσπαθήσει να διεκδικήσει τον τίτλο για το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής στο Nürburgring, εκθρονίζοντας τη Lamborghini Aventador SVJ που έχει χρόνο 6: 44,97.
 
Τίποτα από τα παραπάνω δεν μπορεί να θεωρηθεί ως βέβαιο, ότι όμως και να είναι φαίνεται πως οι άνθρωποι της Audi ετοιμάζουν κάτι καλό. Ο χρόνος θα δείξει.

Toyota
moto