Εξαφανίστηκαν 284 αυτοκίνητα σε Σύνοδο Κορυφής

3.478 Επισκέψεις στο άρθρο (14/2/2019)

Σχεδόν 300 πολυτελή αυτοκίνητα που μετέφεραν αξιωματούχους σε Σύνοδο Κορυφής έκαναν «φτερά». Οι αστυνομικές Αρχές δημιούργησαν ειδική μονάδα για να τα εντοπίσουν.

Κατά τη διάρκεια της περσινής Συνόδου Κορυφής Ασίας-Ειρηνικού (Apec), που έλαβε χώρα στην Παπούα Νέα Γουινέα το Νοέμβρη, χρησιμοποιήθηκαν εκατοντάδες πολυτελή αυτοκίνητα για την μεταφορά υψηλόβαθμων αξιωματούχων. Ωστόσο, περίπου 300 από αυτά είναι άφαντα, κάτι που ανακοίνωσε ο Διοικητής της Αστυνομίας την περασμένη Τρίτη.

Μέσα στη λίστα των οχημάτων που χρησιμοποιήθηκαν στη Σύνοδο υπήρχαν 40 Maserati Quattroporte και 3 μοντέλα της Bentley (σ.σ. κατά πάσα πιθανότητα Bentayga) τα οποία ωστόσο ευρέθησαν σε άριστη κατάσταση σε μια παλιά αποβάθρα του Πόρτ Μόρεσμπι, πρωτεύουσας του Ανεξάρτητου Κράτους της Παπουασίας-Νέας Γουινέα. Τονίζεται πως, τα εν λόγω αυτοκίνητα «χρεώθηκαν» σε προσωπικό που θα τα χρησιμοποιούσε για τη Σύνοδο Κορυφής, όπως είπε ο Dennis Corcoran, επικεφαλής της ειδικής ομάδας που συγκροτήθηκε από το Κράτος για την ανάκτηση των οχημάτων.
 

Πέραν αυτών που βρέθηκαν, όμως, υπάρχουν ακόμα 284 αυτοκίνητα των οποίων η τύχη αγνοείται, εκ των οποίων τα 9 έχουν δηλωθεί ως κλεμμένα. Ανάμεσα τους, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, βρίσκονται Toyota Landcruiser, Mitsbubishi Pajero, μοντέλα της Ford και της Mazda κ.α..  Επίσης, κάποια από τα αυτοκίνητα που επεστράφησαν έγκαιρα είχαν σοβαρές ζημιές, ενώ σε άλλα έλειπαν ανταλλακτικά και διάφορα μηχανικά μέρη ή τμήματα του αμαξώματος.

Κλείνοντας, υπογραμμίζουμε πως, το εν λόγω νησιωτικό κράτος που βρίσκεται βόρεια της Αυστραλίας είναι βυθισμένο στη φτώχεια και αυτός πιστεύεται πως είναι ένας από τους λόγους που οι οδηγοί έκαναν ό,τι έκαναν, για να βγάλουν κάποια χρήματα.

NEO TRAFIC
skoda