«Εξηλεκτρίζεται» ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής

«Εξηλεκτρίζεται» ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής

1.258 Επισκέψεις στο άρθρο (19/1/2022)

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής θα αγοράσει 7 νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα για να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και να κάνει πιο «πράσινη» την πόλη.

Αγοράζει 7 ηλεκτροκίνητα ο Δήμος Ηρακλείου

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης μπαίνουν οι υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Με χρήματα που διεκδίκησε και πέτυχε να εξασφαλίσει από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών η δημοτική αρχή προχωρά στην αγορά 7 νέων ηλεκτροκίνητων οχημάτων για να ενισχύσει αφενός τη διαρκή εκστρατεία για την βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των Ηρακλειωτών, αφετέρου να δώσει μεγαλύτερο θετικό πρόσημο στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα της πόλης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Τα ηλεκτροκίνητα που θα αγοράσει ο Δήμος

Αναλυτικότερα, ο Δήμος θα απορροφήσει περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ από πόρους του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης για να αγοράσει το επόμενο διάστημα:

  • 2 ηλεκτρικά επιβατικά οχήματα
  • 1 ηλεκτρικό μικρό φορτηγό κλειστού τύπου
  • 1 ηλεκτρικό όχημα πολλαπλών χρήσεων
  • 1 ηλεκτρικό όχημα καθαριστικό δρόμων
  • 1 ηλεκτρικό λεωφορείο
  • 1 ηλεκτρικό φορτηγό απορριμματοφόρο

Στα σχέδια η κατασκευή σταθμών φόρτισης

Εκτός των οχημάτων, με τα χρήματα που εξασφάλισε ο Δήμος θα δημιουργήσει και έναν πλήρη σταθμό για τη φόρτισή τους. Ο συγκεκριμένος, μάλιστα, δεν θα είναι ο μοναδικός που θα γίνει στην πόλη καθώς, με διαφορετική πρόταση που έχει καταθέσει για χρηματοδότηση ο Δήμος (και αναμένεται να εγκριθεί άμεσα), δρομολογείται η κατασκευή περισσότερων σταθμών φόρτισης σε στρατηγικά σημεία του Ηρακλείου, τους οποίους θα μπορούν να κάνουν χρήση οι δημότες για τα δικά τους ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Μπάμπαλος: «Aπαντάμε στο πρόβλημα της ενεργειακής επάρκειας»

«Ο Δήμος κάνει την αρχή και προσπαθεί να δώσει το παράδειγμα της μετεξέλιξης για το πώς πρέπει να μετακινούμαστε στο μέλλον. Η ηλεκτροκίνηση είναι μια λύση για να απαντήσουμε στο πρόβλημα της ενεργειακής επάρκειας, περισσότερο όμως στην κλιματική αλλαγή που συντελείται στον πλανήτη. Πόσο μάλλον όταν, παράλληλα, ενισχύουμε την υποδομή του Δήμου, αυξάνουμε τις υπηρεσίες προς τον δημότη, βελτιώνουμε τον χρόνο ανταπόκρισης στα προβλήματα. Για ακόμα μια φορά δε το κάνουμε χωρίς να κοστίσει τίποτα στο δημοτικό ταμείο, εξοικονομώντας τα χρήματα των Ηρακλειωτών. Το Ηράκλειο πάει μπροστά», το σχόλιο του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου.

Ο Δήμος δεν θα δώσει ούτε ένα ευρώ!
- Θα αγοραστούν μέσα από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»
- Στα σχέδια η κατασκευή πολλών σταθμών φόρτισης
- Μπάμπαλος (δήμαρχος): «Aπαντάμε στο πρόβλημα της ενεργειακής επάρκειας»
Μήπως πρέπει να ακολουθήσουν και άλλοι Δήμοι το παράδειγμα του Ηρακλείου Αττικής;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
GOOEYEAR FUEL MAX
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel