Φύλλο και φτερό κάνει τις θυγατρικές εταιρείες που διατηρούσε με τη Renault, η Nissan, μετά τη σύλληψη του Carlos Ghosn.

Ελέγχει τις θυγατρικές με τη Renault η Nissan

3.538 Επισκέψεις στο άρθρο (13/12/2018)

«Φύλλο και φτερό» κάνει τις θυγατρικές εταιρείες που διατηρούσε με τη Renault, η Nissan, μετά τη σύλληψη του Carlos Ghosn.

Μπορεί ο μεγάλος κρότος που ήχησε η σύλληψη του Carlos Ghosn από τις ιαπωνικές αρχές, να πέρασε, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως έχουν σταματήσει οι διεργασίες, κυρίως από τη Nissan για τη περαιτέρω διερεύνηση του θέματος.
 
Μάλιστα σύμφωνα με αναφορές των ξένων μέσων, τα οποία επικαλούνται πληροφορίες απ ευθείας από την Ιαπωνία κάνουν λόγο πως η Nissan θα διευρύνει τον οικονομικό έλεγχό προκειμένου να ερευνηθεί σε βάθος κατά πόσο οι κατηγορίες για απάτη που βαραίνουν τον Ghosn έχουν ισχύσει και στις θυγατρικές εταιρείες της συμμαχίας.
 
Μάλιστα ως προτεραιότητα αναφέρεται πως είναι ο εις βάθος έλεγχος των οικονομικών της Renault-Nissan BV, μιας θυγατρικής εταιρείας που έχει έδρα στην Ολλανδία και ανήκει από κοινού (ποσοστό 50% η κάθε μία) στις Nissan και Renault. Αυτή όμως είναι η «βάση του παγόβουνου» καθώς η ιαπωνική φίρμα σκοπεύει να φτάσει μέχρι την κορυφή εξετάζοντας επιπλέον άλλες 12 θυγατρικές εταιρίες με έδρα την Ολλανδία.
Σύμφωνα με τα μέσα κάποιες από αυτές τις εταιρείες θα είναι οι Nissan International Finance, Nissan International Holdings, Nissan International Holdings (FM), Nissan Mitsubishi BV, Renault Nissan Facilities, Nissan Motor Parts Center, ενώ υπό έρευνα βρίσκεται η Zi-A Capital BV.
 
Από κει και πέρα, όπως σας έχουμε αναφέρει, οι εισαγγελείς της Ιαπωνίας εξετάζουν ήδη μερικές εταιρείες με τη βοήθεια της Nissan, ωστόσο οι έρευνες αναμένεται να διαρκέσουν μήνες. Αν τα αποτελέσματα των ερευνών είναι επιβαρυντικά για τον μέχρι πρότινος επικεφαλής της συμμαχίας, Carlos Ghosn, τότε κατά πάσα πιθανότητα οι κατηγορίες που θα τον βαρύνουν θα είναι μεγαλύτερες.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως οι θυγατρικές εταιρείες ήταν εγκατεστημένες στην Ολλανδία, καθώς θεωρούνταν ουδέτερο έδαφος μεταξύ Ιαπωνίας και Γαλλίας, αλλά και για διοικητικούς και οικονομικούς λόγους, εξ αιτίας κυρίως των χαμηλότερων φορολογικών συντελεστών από την Ιαπωνία.
 
Τέλος να θυμίσουμε πως η Renault διατήρησε στην προεδρία τον Carlos Ghosn, ενώ η Nissan ανακοίνωσε την ομόφωνη καθαίρεσή του.   

Mercedes
moto