Πέντε νησιά για την επένδυση της Volkswagen

2.924 Επισκέψεις στο άρθρο (28/4/2020)

Η Volkswagen έχει πάρει την απόφαση να επενδύσει σε ελληνικό νησί έτσι ώστε να τρέξει ένα πιλοτικό πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης, ωστόσο μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει αποφασιστεί ποιο νησί θα είναι αυτό. Πέντε τα επικρατέστερα, συνεχείς οι «ζυμώσεις» για να παρθεί η τελική απόφαση.


Ειλημμένη είναι η απόφαση του ομίλου Volkswagen να επενδύσει στη χώρα μας, όπου σκοπεύει να στήσει το «στρατηγείο» του σχετικά με ένα πιλοτικό πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας kathimerini.gr είναι βέβαιο πως ο γερμανικός κολοσσός θα επενδύσει σε ένα νησί της Ελλάδας, χωρίς όμως να έχει αποφασιστεί ποιο θα είναι αυτό.
 
Αρχικά, από την ελληνική κυβέρνηση είχε προταθεί η Θάσος, όμως σύμφωνα με το ρεπορτάζ το σενάριο αυτό χάνει έδαφος. Μάλιστα σημειώνεται πως τα πέντε επικρατέστερα νησιά (δεν έχουν γίνε γνωστά τα ονόματα) έχουν κοινό χαρακτηριστικό πως όλα χαρακτηρίζονται ως παραμεθόρια, ώστε η συγκεκριμένη δραστηριότητα να είναι σύννομη με το ευρωπαϊκό πλαίσιο και να επωφεληθεί των σχετικών στηρίξεων που προβλέπονται για τις ακριτικές αυτές περιοχές.
 
Μέσα στο επόμενο διάστημα και όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες κλιμάκιο της VW αναμένεται να ελέγξει τα νησιά αυτά για να πάρει την τελική απόφαση. Από το ρεπορτάζ γίνεται σαφές πως σημαντικό ρόλο στην τελική απόφαση θα παίξουν οι εκτάσεις και τα κίνητρα που θα προσφέρουν στους Γερμανούς οι αυτοδιοικητικές αρχές της κάθε περιοχής.
 
Τέλος το δημοσίευμα κλείνει αναφέροντας πως πίσω από αυτή την επένδυση, η ελληνική κυβέρνηση βλέπει μία ακόμα μεγαλύτερη, που αφορά το νέο εργοστάσιο της Volkswagen, το οποίο επρόκειτο να κατασκευαστεί στην Τουρκία. Συγκεκριμένα λέγεται πως αν η πρώτη επένδυση ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα, τότε δεν αποκλείεται η χώρα μας να ανέβει στη λίστα αξιολόγησης της μάρκας, που βρίσκεται σε αναζήτηση λύσης μετά τη ματαίωση των σχετικών επενδυτικών σχεδίων που συζητούσε με την Τουρκία.
 
Το όλο θέμα από ελληνικής πλευράς επιμελούνται τόσο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, όσο και ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης.

peugeot
skoda