• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Για να γιορτάσει τα 40 χρόνια του VW Golf GTI, η γερμανική εταιρεία μας συστήνει το Golf GTI Clubsport S, πιο δυνατό από ποτέ.

Πιο «επιθετικό» body kit με νέο προφυλακτήρα μπροστά για την επετειακή έκδοση του Golf GTI.

Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η τοποθετημένη στο πορτμπαγκάζ αεροτομή και ο νέος αεροδυναμικός διαχύτης.

Επετειακό VW Golf GTI

4.448 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/4/2016

Για να γιορτάσει τα 40 χρόνια του VW Golf GTI, η γερμανική εταιρεία μας συστήνει το Golf GTI Clubsport S, με παραπάνω από 300 άλογα στους μπροστά τροχούς.

 
Μια ανανεωμένη επετειακή έκδοση του Golf GTI Clubsport, έρχεται να σβήσει τα κεράκια των 40 χρόνων του Golf GTI, στον χώρο της αυτοκίνησης. 

Το VW Golf GTI Clubsport S έχει πιο «επιθετικό» body kit που περιλαμβάνει νέο προφυλακτήρα μπροστά, ανασχεδιασμένα πλαϊνά μαρσπιέ και νέο σπορ πίσω αεροδυναμικό διαχύτη. Χαρακτηριστικά είναι, η τοποθετημένη στο πορτμπαγκάζ αεροτομή, όπως και οι ζάντες 18 ιντσώνπου σχεδιάστηκαν μόνο για αυτή την έκδοση.

Στο εσωτερικό συναντάμε σπορ καθίσματα με alcantara λεπτομέρειες και κόκκινες ραφές και τον επιλογέα ταχυτήτων εμπνευσμένο από μπάλα του γκολφ. Και το σπορ τιμόνι είναι επενδεδυμένο με alcantara.


Κάτω από το καπό της επετειακής έκδοσης του «hot hatch» μοντέλου βρίσκεται το τετρακύλινδρο μοτέρ 2,0 λίτρων με απόδοση 310 άλογα, περισσότερα και από την γρηγορότερη τετρακίνητη έκδοση Golf R με τα 300 άλογα. Δεν υπάρχουν περαιτέρω επίσημες πληροφορίες για το γερμανικό μοντέλο, αλλά κάνοντας μια ανασκόπηση στο πρόσφατο παρελθόν, υπήρξε επίσημη ανακοίνωση για επετειακή έκδοση του VW Golf GTI Clubsport, που ονομαζόταν Edition 40 και δείχνει ακριβώς ίδια με αυτή που αναμένεται να παρουσιαστεί .

Συνεπώς είναι εύλογο το συμπέρασμα, ότι θα ισχύουν τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά τα οποία είχε ανακοινώσει η γερμανική μάρκα. Έτσι για την μετάδοση θα υπάρχουν δυο επιλογές, το εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και το προαιρετικό DSG κιβώτιο έξι ταχυτήτων. Ανεξάρτητα με την επιλογή το0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 6,3 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα. Αξίζει να αναφερθεί ότι η ανάπτυξη του οδηγικού προφίλ του επετειακού μοντέλου, έγινε σε συνεργασία με οδηγούς αγώνων.

Το VW Golf GTI Clubsport S αναμένεται να είναι διαθέσιμο στην αγορά το προσεχές φθινόπωρο, ενώ η πρώτη του εμφάνιση θα γίνει στην συνάντηση της λίμνης του Wörthersee στις 4 Μαΐου, όπου θα ανακοινωθούν και επίσημα τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.