Η επαφή με ρεύματα υψηλής τάσης απαιτεί ιδιαίτερη εκπαίδευση, προσοχή και προφανώς τα κατάλληλα εργαλεία!

Η επαφή με ρεύματα υψηλής τάσης απαιτεί ιδιαίτερη εκπαίδευση, προσοχή και προφανώς τα κατάλληλα εργαλεία!

Επισκευή μπαταρίας ηλεκτρικού & Plug-in

11.712 Επισκέψεις στο άρθρο (13/4/2022)

Οι μπαταρίες σε ηλεκτρικά και Plug-in υβριδικά οχήματα είναι ακριβές. Τι γίνεται αν χαλάσουν; Αυτός είναι ένας από τους μεγαλύτερους φόβους. Παίρνουν επισκευή και πόσο κοστίζει αυτή; Εδώ θα βρείτε τις απαντήσεις.

Η υγεία της μπαταρίας έπεσε! Και τώρα τι; Παίρνει επισκευή;

Στο καινούριο αυτοκίνητο που θα πάρεις, είτε υβριδικό, είτε ηλεκτρικό, ο φόβος του τι θα πάθεις αν χαλάσει η μπαταρία είναι μικρός. Ή δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου θα πούμε καλύτερα, αφού οι περισσότεροι κατασκευαστές δίνουν εγγύηση 8 χρόνια ή 160.000 χιλιόμετρα για το 70% της χωρητικότητάς της, ενώ κάποιοι (βλ. Toyota-Lexus) δίνουν 10 χρόνια ή 1.000.000 χιλιόμετρα!

Τι γίνεται όμως με τα σημερινά μεταχειρισμένα (κυρίως εισαγόμενα), ή τι θα γίνεται με αυτά που από εταιρικά leasing θα βγουν προς πώληση στο μέλλον;

Ο κανόνας πάντως λέει ότι πριν αγοράσεις σήμερα ένα ηλεκτρικό, Plug-in Hybrid (PHEV) ή υβριδικό όχημα πρέπει να τσεκάρεις την μπαταρία. Γιατί η αντικατάσταση της  μπαταρίας θα σου κοστίσει -χαλαρά- 5ψήφιο νούμερο σε ευρώ και θα βγάλει τον προϋπολογισμό σου εκτός. Μερικές φορές μάλιστα, ίσως να μην αξίζει (ή είναι εφικτή) και η επισκευή της.

Το καλό βέβαια είναι ότι στα σημερινά αυτοκίνητα δεν αλλάζεις ολόκληρη την μπαταρία, αλλά μπορείς να αλλάξεις τις μεμονωμένες χαλασμένες κυψέλες.

Οι συνεργάτες μας στην Γερμανία επισκέφτηκαν λοιπόν έναν εξουσιοδοτημένο έμπορο της Volvo, προκειμένου να δουν πως γίνεται η επισκευή της μπαταρίας ενός ηλεκτρικού οχήματος (XC60 Hybrid). Να συμπληρώσουμε, βέβαια, στο σημείο αυτό ότι η Volvo δίνει μεν εγγύηση 8 ετών για την μπαταρία της, αλλά μόλις για το 55% της χωρητικότητάς αντίθετα με τους υπόλοιπους κατασκευαστές (π.χ. η Skoda έχει στόχο το «80% ύστερα από δέκα χρόνια, με ετήσιο ρυθμό 15.000 χιλιόμετρα!). Στην Γερμανία, το πακέτο μπαταριών του XC60 Hybrid αποτελείται από 6 modules και κοστίζει 10.269 ευρώ συν τα εργατικά. Από την άλλη, το κόστος ενός module είναι στα 1.600 ευρώ περίπου και το αυτοκίνητο θα πρέπει να μείνει 1 ή 2 μέρες στο συνεργείο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Επόμενη σελίδα

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Σχολιάστε
Σύγκριση στα 4κίνητα υβριδικά: Kia Sportage Vs Toyota RAV4
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel