Κάψανε λιγότερο από diesel
Επιστρέφει ο Δακτύλιος μέσα στο επόμενο 15ήμερο

Επιστρέφει ο Δακτύλιος μέσα στο επόμενο 15ήμερο

2.624 Επισκέψεις στο άρθρο (5/10/2022)

Επανέρχεται εντός του Οκτωβρίου ο Δακτύλιος, ο οποίος αναμένεται να είναι αλλαγμένος σε σχέση με την περσινή του έκδοση!

Ξανά μονά-ζυγά

Προ των πυλών βρίσκεται ο νέος Δακτύλιος, ο οποίος αναμένεται και πάλι να ισχύσει τις προσεχείς ημέρες για όλα τα οχήματα που κινούνται στο κέντρο της Αθήνας. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει η επίσημη ημερομηνία που θα μπει και πάλι σε ισχύ το μέτρο των μονών-ζυγών, ωστόσο αυτό θα έχει συμβεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Επικρατέστερες ημερομηνίες είναι η Δευτέρα 10 Οκτωβρίου ή η Δευτέρα 17 Οκτωβρίου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ελεύθερα τα Euro 6 με κάτω από 120 γρμ. CO2/ χλμ

Σε κάθε περίπτωση ο νέος Δακτύλιος δε θα επηρεάσει τα κατηγορίας Euro 6 αυτοκίνητα εφόσον αυτά εκπέμπουν κάτω από 120 γρμ. CO2/ χλμ. Φυσικά από το μέτρο εξαιρούνται τα ηλεκτρικά, τα εκ κατασκευής φυσικού αερίου ή υγραερίου και τα υβριδικά. Ωστόσο για να κυκλοφορούν ελεύθερα εντός Δακτυλίου, οι κάτοχοι των ανωτέρω οχημάτων, θα  πρέπει να εκδώσουν το ειδικό σήμα μέσω του gov.gr. Ως εκ τούτου θα χρειαστούν: Tους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet, τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη ή της εταιρίας που ανήκει το όχημα.

Ειδική άδεια για τους κατοίκους του κέντρου

Ειδική άδεια μπορούν να προμηθευτούν και οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου. Για την απόδειξη της κατοικίας, απαιτούνται:

  • Αντίγραφο του εντύπου Ε1 της οικείας ΔΟΥ του τελευταίου οικονομικού έτους (εκτύπωση από τη σελίδα του TAXIS), από την οποία προκύπτει η κύρια κατοικία του δικαιούχου ή σε περίπτωση μίσθωσης του ακινήτου (αναφέρεται υποχρεωτικά στο έντυπο Ε1).
  • Σε περίπτωση που δεν έχει δηλωθεί ως κύρια κατοικία η αναφερόμενη διεύθυνση, απαιτείται και πρόσφατο αντίγραφο του μισθωτηρίου συμβολαίου του ακινήτου, θεωρημένο από ΔΟΥ ή εκτύπωση μέσω TAXIS.
  • Σε περίπτωση πρόσφατης μετακόμισης, το Ε1 συνοδεύει μεταβολή στοιχείων από ΔΟΥ.
  • Σε περίπτωση κατά την οποία ο αιτών είναι φιλοξενούμενος, το Ε1 συνοδεύει υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη που τον φιλοξενεί, στην οποία φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας (με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής από δημόσια αρχή ή Κ.Ε.Π.) ή το Ε1 του ίδιου του ιδιοκτήτη.
  • Λογαριασμός Οργανισμού Κοινής Ωφελείας (ΔΕΗ, ΟΤΕ Ή ΕΥΔΑΠ) ή κινητής τηλεφωνίας (απλά αντίγραφα).
  • Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας του οδηγού (απλό αντίγραφο).
  • Διαβατήριο και άδεια παραμονής σε ισχύ.
Εκτός της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετούνται στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας επί της οδού Αγ. Κωνσταντίνου 14, με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών κλείνοντας ραντεβού είτε ηλεκτρονικά είτε τηλεφωνικά στο 210-5287800.

Ξανά μονά-ζυγά!
- Ελεύθερα τα Euro 6 με κάτω από 120 γρμ. CO2/ χλμ.
- Εξαιρούνται τα ηλεκτρικά, τα εκ κατασκευής φυσικού αερίου ή υγραερίου και τα υβριδικά.
- Πως θα βγάλουν ειδική άδεια οι κάτοικοι του κέντρου.
Ήμασταν καλύτερα χωρίς το Δακτύλιο ή είναι απαραίτητο το μέτρο; Τι λες;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Σχολιάστε
Foto 24-11-22-308-peugeot-2008
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel