4 φωτογραφίες »

Tο 2013 η Opel παρουσίασε ένα πρωτότυπο του Monza στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, αλλά όχι ως SUV.

Επιστρέφει ως ηλεκτρικό SUV το Opel Monza;

4.249 Επισκέψεις στο άρθρο (10/11/2020)

Η Opel εδώ και αρκετά χρόνια «παίζει» με την ιδέα της αναβίωσης του Monza και σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές οι σκέψεις που κάνουν οι άνθρωποι της μάρκας είναι να επαναφέρουν το μοντέλο με τη μορφή ενός ηλεκτρικού SUV που θα αποτελέσει την ναυαρχίδα της.


Έχουν περάσει περίπου επτά χρόνια από τη στιγμή που η Opel, το 2013 παρουσίασε ένα πρωτότυπο του Monza στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, το οποίο μεταξύ άλλων ήταν εξοπλισμένο με πόρτες το άνοιγμα των οποίων μιμούνταν αυτό των φτερών των γλάρων.
 
Από τότε μέχρι τώρα το Opel Monza δεν έχει έρθει στην παραγωγή, ωστόσο εάν η αναφορά του Auto Motor Und Sport είναι σωστή, τότε η Opel θα μπορούσε πραγματικά να κυκλοφορήσει ένα ολοκαίνουργιο Monza το 2024 που θα έχει τη μορφή ενός SUV. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του γερμανικού Μέσου, το συγκεκριμένο μοντέλο θα βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας της Opel με το μήκος του να ανέρχεται περίπου στα 4,9 μέτρα, δηλαδή περίπου 0,5 μέτρα μεγαλύτερο από το Grandland X.
 
Το δημοσίευμα προχωρά ακόμα περισσότερο υποστηρίζοντας πως το νέο μοντέλο θα βασιστεί στην πλατφόρμα για ηλεκτρικά eVMP της PSA, που θα χρησιμεύσει ως βάση για compact και μεσαίου μεγέθους ηλεκτρικά που θα κυκλοφορήσουν έως το 2025. Τα αυτοκίνητα αυτά θα έχουν διαφορετικές χωρητικότητες μπαταρίας και αυτονομία έως και 650 χλμ.
 
Φυσικά κανείς δεν γνωρίζει τι πρόκειται να συμβεί μέχρι το 2024, ωστόσο ένα ηλεκτρικό SUV που θα λειτουργήσει ως ναυαρχίδα της Opel δεν φαίνεται κάτι το παράλογο, καθώς ήδη η μάρκα βρίσκεται σε φάση εξηλεκτρισμού.   

Mercedes
MONTELA