7 φωτογραφίες »

Δείτε τις βαθμολογίες που πέτυχαν τα Audi A3, Honda e, Hyundai i10, Isuzu D-MAX, Kia Sorento, Land Rover Defender και SEAT Leon.

Επτά νέα μοντέλα στο Euro NCAP

3.011 Επισκέψεις στο άρθρο (9/12/2020)

Επτά ακόμα μοντέλα εξετάστηκαν ενδελεχώς από τον Euro NCAP περνώντας τις δοκιμές ασφαλείας. Δείτε τις βαθμολογίες που πέτυχαν τα Audi A3, Honda e, Hyundai i10, Isuzu D-MAX, Kia Sorento, Land Rover Defender και SEAT Leon.


Νωρίτερα σας ενημερώσαμε για τα πέντε αστέρια που κατάφερε να συγκεντρώσει το νέο Kia Sorento στις δοκιμές ασφαλείας του ανεξάρτητου οργανισμού Euro NCAP, ωστόσο το κορεατικό SUV δεν ήταν το μοναδικό αφού ακολούθησαν ακόμα έξι μοντέλα τα οποία και θα δούμε παρακάτω.

Audi A3
Το Audi A3 ήταν ένα από αυτά, τα οποία συγκέντρωσαν την κορυφαία βαθμολογία των πέντε αστεριών. Εξοπλισμένο με το στάνταρ πακέτο ασφαλείας το μικρομεσαίο γερμανικό μοντέλο  πέτυχε 89% για την προστασία των ενηλίκων, 81% για την προστασία των παιδιών, 68% για την προστασία των πεζών και 73% στην κατηγορία «Safety Assist».

 


SEAT Leon
Ιδιαίτερα εντυπωσιακές ήταν οι βαθμολογίες του νέου SEAT Leon, το οποίο ακολούθησε με τη σειρά του το αριστείο του Α3. Πέντε αστέρια για τη νέα γενιά του μοντέλου μετρώντας 92% στην προστασία των ενηλίκων, 88% στην προστασία των παιδιών, 71% για την προστασία των πεζών και το πολύ εντυπωσιακό 80% στην κατηγορία «Safety Assist».
 


Hyundai i10
Λιγότερο καλές ήταν οι επιδόσεις του Hyundai i10. Η νέα γενιά του κορεατικού μίνι συγκέντρωσε τρία αστέρια χωλαίνοντας στην κατηγορία προστασίας των πεζών όπου βαθμολογήθηκε με 52%. Από κει και πέρα το i10 είχε βαθμολογία 69% στην προστασία των ενηλίκων, 75% στην προστασία των παιδιών και 59% στην κατηγορία «Safety Assist».

 


Honda e
Επόμενο μοντέλο είναι το αμιγώς ηλεκτρικό μίνι της Honda. Το Honda e βαθμολογήθηκε με τέσσερα αστέρια. Πιο συγκεκριμένα το 5θυρο hatchback απέσπασε βαθμολογία 76% στην προστασία των ενηλίκων, 82% στην προστασία των παιδιών, 62% για την προστασία των πεζών και 65% στην κατηγορία «Safety Assist». 
 
 


Land Rover Defender
Με το Land Rover Defender επιστρέφουμε στις κορυφαίες βαθμολογίες. Η νέα γενιά του βρετανικού SUV δε δυσκολεύτηκε να πάρει τα πέντε αστέρια, κάτι που μαρτυρούν και οι επιμέρους βαθμολογίες του. 85% στην προστασία των ενηλίκων, 85% στην προστασία των παιδιών, 71% για την προστασία των πεζών και το υψηλό 79% στην κατηγορία «Safety Assist», ήταν αρκετά για να χαρακτηρίσουν «πεντάστερο» το δημοφιλές off-road μοντέλο.
 


Isuzu D-Max 
Τελευταίο αλλά όχι έσχατο είναι το Isuzu D-Max που με τη σειρά του πέρασε με απόλυτη επιτυχία τα τεστ λαμβάνοντας πέντε αστέρια. Συγκεκριμένα το διπλοκάμπινο Pick-Up βαθμολογήθηκε με 84% για την προστασία των ενηλίκων, 86% για την προστασία των παιδιών, 69% για την προστασία των πεζών και 83% στην κατηγορία «Safety Assist», με το τελευταίο στοιχείο να αποδεικνύει πως τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας δεν λείπουν από τα «αγροτικά» οχήματα.
 

Mercedes
test