Έρχεται ένα e-pass για όλους τους αυτοκινητόδρομους

9.024 Επισκέψεις στο άρθρο (9/9/2020)

Ένα, κοινό e-pass για τα διόδια όλων των οδικών αξόνων της χώρας. Τέλος στην ταλαιπωρία των οδηγών που πρέπει να διατηρούν πολλαπλούς λογαριασμούς σε διαφορετικούς αυτοκινητόδρομους.


Ενιαίο e-pass πρόκειται να καθιερωθεί από τον ερχόμενο Νοέμβριο στα διόδια όλων των οδικών αξόνων της χώρας, στο πλαίσιο της ψηφιακής ενοποίησης που ετοιμάζει το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παραχωρησιούχες εταιρείες, δηλαδή εκείνες που εκμεταλλεύονται τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας, κατέληξαν σε συμφωνία για τη χρήση ενός πομποδέκτη που θα ανοίγει τις μπάρες σε όλα τα διόδια, δίνοντας τέλος στη... συλλογή πομποδεκτών στα αυτοκίνητα χιλιάδων πολιτών.

Οι επτά αυτοκινητόδρομοι της Ελλάδας (Αττική Οδός, Κεντρική Οδός, Ολυμπία Οδός, Ιονία Οδός, Εγνατία Οδός, Νέα Οδός και Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου) βρίσκονται πλέον πολύ κοντά στη σύναψη συμφωνίας, που δεν θα επιβαρύνει σε καμία περίπτωση τους χρήστες, αφού το αντίτιμο που θα καταβάλλουν στα διόδια θα είναι το ίδιο με πριν, ανεξαρτήτως του πομποδέκτη (e-pass) που έχουν στην κατοχή τους. Μένει να οριστούν οι οικονομικοί όροι και οι λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση και την ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ των παραχωρησιούχων, η οποία και αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο. Σημειώστε πως ήδη γίνονται δοκιμές στα συστήματα αναγνώρισης των e-pass της κάθε εταιρείας, ούτως ώστε να υπάρχει πλήρης συμβατότητα και να αναγνωρίζει το ένα το άλλο χωρίς προβλήματα.

home pro
test center